Megtudta, hogy halálos beteg, öngyilkos próbált lenni, nem sikerült, cserébe kiderült, hogy nem is halálos beteg

A kompról vetette magát a vízbe az az 52 éves kanadai nő, akit több mint öt órán keresztül kerestek a mentőcsapatok. Mya DeRyan nem akarta, hogy megtalálják, öngyilkos akart lenni, mert azt hitte, halálos beteg - írja a Times Colonist.

DeRyan márciusban fordult orvoshoz, krónikus fejfájásra, alhasi fájdalmakra, szédülésre panaszkodott. Végül gyógyíthatatlan betegséget állapítottak meg nála, és mivel a nő nem hitt a nyugati orvoslásban, úgy döntött, nem vállalja a kezeléseket, és úgy hal meg, ahogy ő akar. DeRyan felnőtt fiával töltötte a nyarat és az őszt, majd egy reggel felszállt a kompra. Fiának egy üzenetet hagyott, melyben azt írta, fáj a teste, a szíve csordultig van, és eljött az idő. Szeretlek - írta. 

Facebookra egy videót posztolt, melyben bejelentette, hogy az óceánban vet véget életének. De a dolgok végül máshogy alakultak, mert valaki észrevette, hogy a vízbe ugrott. Ezután több mint öt órát töltött a jéghideg vízben, mire megtalálták, és a végén már ő is remélte, hogy megmentik. 

Mire a kórházba értek vele, teste már csak 31 fokos volt. Az, hogy ilyen hosszú időt élt túl ilyen hideg vízben, kivételes, a legtöbb ember szervezete 2-3 órán belül feladja.

Mivel a hipotermia tünetei közé tartozik az álmosság, a zavarodottság és a lassú beszéd, ráadásul tudták, hogy önként vetette magát a vízbe, az orvosok először mentális betegségre gyanakodtak. De a legsokkolóbb eredmény mégiscsak az volt, hogy kiderült, nemhogy nem gyógyíthatatlan beteg, hanem tökéletesen egészséges. 

DeRyan egy hét múlva elhagyta az országot, és visszatért művészeti tevékenységéhez. Hogy a téves diagnózist ki, mire alapozva állította fel, nem derült ki.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.