Egy év késéssel ugyan, de kezd Trump fejére nőni, hogy nőket zaklatott

külföld
2017 december 13., 07:58
Donald Trump, még a klasszikus nőzaklató korszakában, 2006-ban Miss Puerto Rico fülébe suttog.
photo_camera Donald Trump, még a klasszikus nőzaklató korszakában, 2006-ban Miss Puerto Rico fülébe suttog. Fotó: MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

2016 októberében úgy tűnt, hogy Donald Trump belebukik a szexuális zaklatási ügyeibe. Miután megjelent róla egy felvétel, amin arról beszél, hogy celebként akármit megtehet, akár pinán is ragadhat nőket, népszerűsége összeomlott. A Republikánus Pártban pánik tört ki, a hírek szerint keresték a jogi lehetőségét, hogy visszaléptessék Trumpot a jelöltségtől.

Végül mégsem lett ez Trump veszte, mert a választási kampány utolsó botránya Hillary Clintonhoz kötődött, aki végül, bár országosan több szavazatot kapott, elbukta az elnökválasztást.

Kirsten Gillibrand demokrata szenátor és elnökjelölt-aspiráns.
photo_camera Kirsten Gillibrand demokrata szenátor és elnökjelölt-aspiráns. Fotó: Susan Walsh/AP

Egy évvel és egy, az amerikai közéletet felkavaró zaklatási botránnyal később újra előkerült a téma. Trumpot 19 nő vádolta meg zaklatással a választási kampány során, és most már egyre több amerikai politikus véli úgy, hogy ez legalábbis komolyabb vizsgálatot érdemelne. A demokraták egyik feltörekvő sztárja, a 2020-as elnökjelöltségre is esélyesnek tartott Kirsten Gillibrand - és egy másik demokrata aspiráns, Cory Booker - már lemondásra szólította Trumpot.

Trump minderre kedvenc felületén, a Twitteren reagált, a tőle megszokott stílusban:

link Forrás

"A könnyűsúlyú szenátor Kirsten Gillibrand, Chuck Schumer és egy olyasvalaki lakája, akik kampánypénzért "könyörögtek" az irodámba nem is olyan rég (és amiért ő bármit meg is tett volna), most beszállt a ringbe, hogy Trump ellen küzdjön. Nagyon hűtlen Billhez és Tisztességtelenhez - HASZNÁLT" - írta.

A szemantikailag és grammatikailag is zavaros szövegben az első utalás arról szól, hogy Trump 1995 óta majdnem hatezer dollárral támogatta Gillibrand kampányait. Az utolsó mondattal arra utalhat, hogy Gillibrand, akit egykor Hillary és Bill Clinton is támogattak, a zaklatási botrány kirobbanása után Bill Clintont is bírálta. A tweetet záró csupa nagybetűs szó értelmét egyelőre senkinek se sikerült megfejtenie.

A zárójeles megjegyzést viszont univerzálisan szexuális utalásként értették. Vagyis úgy, hogy Trump sugallata szerint Gillibrand még lefeküdni is hajlandó lett volna a kampánytámogatásért. Gillibrand állítása szerint egyszer találkozott Trumppal. (Via The Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.