Megszakad a szív: hetven év után külön kell karácsonyoznia egy kanadai párnak

külföld
2017 december 20., 09:34
comments 22

"Amikor tegnap beszéltem velük, édesanyám zokogott, és a háttérben apámat is hallottam sírni" - írta a Facebookon Dianne Phillips. Szülei, a 91 éves Herbert Goodine és 89 éves neje, Audrey hét évtized után először külön kénytelenek karácsonyozni. Mindketten egy New Brunswick-i idősek otthona lakói voltak, de Herbert állapota romlott, ezért ott már nem tudják ellátni.

link Forrás

Phillipset a múlt pénteken értesítette a tartományi egészségügyi minisztérium, hogy édesapját egy jobban felszerelt intézménybe költöztetnék. Mint mondta, ő nem tudott azonnal dönteni, erre a minisztérium "rámerőltette a saját döntését", vagyis a költöztetést.

Phillips ugyan kérte, hogy legalább egy héttel, karácsony utánra halasszák a költöztetést, de a kérését elutasították. Az idősotthon egyik képviselője szintén a Facebookon reagált Phillips történetére egy időközben már elérhetetlenné vált posztban. "Amennyiben képtelenné válunk egy gondozottunk ellátására, és a minisztérium közbelép, nekünk követnünk kell a szabályokat. Mi több, én követnék el törvénytelenséget, és az engedélyemet is bevonhatják, ha nem tartom be a szabályokat. Ezen a ponton, amikor már megszületett a döntés, nekem már nincs beleszólásom" - mosta kezeit. (Via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.