Újra észlelték a cukorrabló medvét egy keresztényhavasi vendégháznál

külföld
2018 január 04., 08:43
comments 38

Szerdán csendőrt kellett hívni a romániai Keresztényhavason, mert ketten is medvét láttak a Postăvarul menedékháznál, a sípálya szomszédságában. A medveészlelés miatt több csendőrt is a sípályához vezényeltek, mivel tavaly novemberben egy medve többször is a menedékház körül ólálkodott,

egyszer sikerült behatolnia is, és magával vitt egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát.

A Maszol.ro szerint legutóbb december 11-én volt a helyszínen, akkor tönkretette a hegyimentők székhelyének garázskapuját. Rolf Truetsch, a menedékház adminisztrátora decemberben, egy brassópojánai tanácskozáson Mircea Dobre turisztikai minisztertől kért segítséget. Azt mondta: az feleljen, hogyha a pályákon vagy az erdei ösvényeken emberre támad a medve, aki arra vár, hogy „valami szerencsétlenség történjen”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.