Olyan hideg lett Floridában, hogy zöld leguánok potyognak a külvárosi fákról!

külföld
2018 január 05., 05:31
comments 60

Az Egyesült Államok teljes keleti partvidékének időjárását egy északi ciklon határozza meg, ami az előrejelzések szerint a jövő héten fogja igazán jégbe borítani az országot, de már most rendkívüli időjárást hozott. Floridában például, ahol még december-januárban is húsz fok feletti hőmérsékletek szoktak lenni, Miamiban és környékén is 5 fok alá esett a hőmérséklet. Ennek az első áldozatai a környéken szabadon élő zöld leguánok, amelyek ilyen alacsony hőmérsékleten már mozgásképtelenre dermednek.

Így most Dél-Floridában zöld iguánák potyognak az égből:

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A hüllők tíz fok alatti hőmérsékletnél kezdenek elmerevedni, 5 fok alatt pedig teljesen mozgásképtelenné válnak. De ha kiteszik őket a napra, összeszedik magukat. A szakértők azt viszont nem javasolják, hogy bárki bevigyen magával a lakásba egy fagyott leguánt. "Ne gondolják, hogy halottak" - mondta a CBS-nek Kristen Sommers, a floridai hal- és állatvédelmi bizottságtól. A felmelegedő állatok ugyanis támadásként értékelhetik ezt, és megharaphatják a segítőkész embereket.

A zöld leguánok amúgy nem őshonosak Floridában, de az állam klímája általában kimondottan kedvező az invazív fajnak, melynek akár másfél méteresre is megnövő egyedei kerteket és házak alapjait túrják szét, székletükkel pedig szalmonellát terjesztenek. Ezért egyre többen próbálják befogni az állatokat, ez most a nagy hidegben könnyebb lesz. "Ez valóban lehetőséget kínál az egyedek befogására, de nem vagyok benne biztos hogy elég hosszú ideig lesz elég hideg ahhoz, hogy ennek lényegi hatása legyen" - mondta erről Sommers. (Via CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.