Saját matracán feküdt majd fél napig egy gerincbeteg a Szent Imre Kórház sürgősségi osztályán

A munkahelyén lett rosszul egy gerincbeteg nő szerdán délután. Mentő vitte be a Szent Imre Kórház sürgősségi osztályára délután fél háromkor. Néhány órával később a nő kénytelen volt felhívni a volt élettársát, és megkérni, vigyen be neki egy kempingágyat vagy matracot, mert már várnia kell az ellátásra, és szeretne lefeküdni a folyosón.

Az élettárs az RTL Híradójának nyilatkozva elmondta, hogy mikor este fél 7 felé odaért a kórházba, még mindig tömegével várakoztak az emberek, nem is mindenkinek jutott ülőhely. A férfi szerint azért, mert nagyon kis létszámú volt a sürgősségi osztály személyzete.

A nőt, több órás várakozás után végül este 8 táján kezdték ellátni, infúziót azonban még a saját matracán, a folyosón fekve kapott.

Végül éjfél táján hagyhatták el a kórházat.

A kórház szóvivője azt mondta, ez megesik, főleg most, hogy a napokban a szokásosnál is sokkal több beteget kellett ellátniuk. Igyekeztek más osztályokról is ágyakat csoportosítani át a sürgősségire, de így sem jutott mindenkinek.

Az RTL teljes riportját ide kattintva lehet megnézni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.