Rendőrt hívtak a színesbőrű turistákra a migránsoktól rettegő ceglédiek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

"Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt! Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos”

- figyelmeztette K.L. ceglédi lakos a Ceglédi Panoráma helyi online lap olvasóit csütörtök délután, és nem ő volt az egyetlen, akit megijesztett egy 10-15 fős, a városon keresztülvándorló turistacsoport. 

Voltak, akiket annyira megrémisztett a színesbőrű látvány, hogy a rendőrséget is riasztották.

 A lap több "szemtanút" is idéz, akik találkoztak az idegenekkel. Még a benzinkútra is betévedtek, hogy "vegyenek valamit". Egy másik elbeszélő szerint különösen félelmetes benyomást keltettek azzal, hogy a nyakukban "valami egységes cucc volt, amit a kabátjuktól nem lehetett látni és feketék voltak", bár ez a szemtanú úgy gondolta, akár valamilyen csapat sportolói is lehetettek. 

A Ceglédi Panoráma olvasóit és a település lakóit végül egy helyi lakos nyugtatta meg, aki tisztázta, hogy turistacsoport vonult csak keresztül a városon idegenvezető kíséretében. (Index via Ceglédi Panoráma)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.