Albumban mutatták be a szovjet szanatóriumok sci-fikbe illő esztétikáját

Maryam Omidi közösségi finanszírozással szedte össze a pénzt, melyből aztán végiglátogatta a Szovjetunió egykori csúcsszanatóriumait, majd egykori és jelenlegi fotókból egy albumot állított össze, ami tavaly év végén meg is jelent

Szerencsére viszont nem muszáj megrendelni a könyvet, hogy betekinthessük a ebbe a különleges esztétikájú világba: Omidi az Instagramra is felpakolt rengeteg fotót. Mint Omidi írja könyve előszavában, míg a nyugati üdülést dekadens időtöltésnek tekintették a kor szovjet vezetői, a szanatóriumi kultúra az emberi test ápolásáról szólt. A korszak utópisztikus víziói jelentek meg ezekben az épületekben, ahol minden a tudatos testápolásnak volt alárendelve, hogy a munkások utána megújult erővel térhessenek vissza építeni a szocializmust. 

A gyűjteménybe került magyarországi fénykép is: 

Az épületek közül ma már számos igen rossz állapotban van, de a legtöbb még mindig működik. Omidi Örményországtól Üzbegisztánig járta be a régiót, összesen 45 intézményt keresett fel. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.