Ultimátumot kaphatott a hetesi iskola igazgatója, miután bántalmazott egy gyereket

A Népszava ír arról, hogy ismét egy diák bántalmazására került sor a hetesi iskolában. Ez volt az az iskola, ahonnan tavaly novemberben a kaposvári járásbíróság jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az egyik tanárt többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt. A tanár éveken át verte a rábízott diákokat. Ekkor derült ki az is, hogy az iskola igazgatójának is volt gyerekbántalmazási ügye, ráadásul megpróbálta eltusolni a napközis tanárként és tornatanárként is dolgozó kollégája esetét. 

A lap cikke szerint Emmihez és a rendőrséghez küldött névtelen levelek hoztak változást, ezután került a nyilvánosság elé a somogyi falu iskolájának ügye. A Népszava úgy tudja, hogy ez sem volt elég, és az iskola igazgatója azóta megint bántalmazott egy diákok: helyettesítőként tartott órát a hatodik osztályban, és amikor az egyik gyerek szófogadatlan volt, könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte. 

Az eset híre eljutott a Klebelsberg Központ (KK) kaposvári tankerületéhez, ahol vizsgálatot indítottak, és a lap szerint arra jutottak, hogy az igazgató vagy önként távozik, vagy rendőrségi feljelentést tesznek. Az igazgató a beszámoló szerint tagadta az esetet, ugyanakkor az osztály többi tagja megerősítette azt. A cikk szerint rögtön az eset után a gyerek szülei előbb át is akarták íratni gyereküket egy másik iskolába, de végül megbeszélték a helyzetet az igazgatóval. 

Az igazgató mandátuma a tanév végén járna le, de a szabályok alapján pályázat nélkül meghosszabbítható lenne, és a lap úgy tudja, hogy szűken, de a tantestület kétharmada végül rábólintott a hosszabbításra. 

A tanárt viszont, aki nyilvánosságra hozta az esetet, a hetesi képviselő-testület egyik képviselője is a falu elhagyására szólította fel, mert szégyent hozott a településre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.