Ultimátumot kaphatott a hetesi iskola igazgatója, miután bántalmazott egy gyereket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Népszava ír arról, hogy ismét egy diák bántalmazására került sor a hetesi iskolában. Ez volt az az iskola, ahonnan tavaly novemberben a kaposvári járásbíróság jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az egyik tanárt többrendbeli bántalmazás és védekezésre képtelen személy elleni könnyű testi sértés miatt. A tanár éveken át verte a rábízott diákokat. Ekkor derült ki az is, hogy az iskola igazgatójának is volt gyerekbántalmazási ügye, ráadásul megpróbálta eltusolni a napközis tanárként és tornatanárként is dolgozó kollégája esetét. 

A lap cikke szerint Emmihez és a rendőrséghez küldött névtelen levelek hoztak változást, ezután került a nyilvánosság elé a somogyi falu iskolájának ügye. A Népszava úgy tudja, hogy ez sem volt elég, és az iskola igazgatója azóta megint bántalmazott egy diákok: helyettesítőként tartott órát a hatodik osztályban, és amikor az egyik gyerek szófogadatlan volt, könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte. 

Az eset híre eljutott a Klebelsberg Központ (KK) kaposvári tankerületéhez, ahol vizsgálatot indítottak, és a lap szerint arra jutottak, hogy az igazgató vagy önként távozik, vagy rendőrségi feljelentést tesznek. Az igazgató a beszámoló szerint tagadta az esetet, ugyanakkor az osztály többi tagja megerősítette azt. A cikk szerint rögtön az eset után a gyerek szülei előbb át is akarták íratni gyereküket egy másik iskolába, de végül megbeszélték a helyzetet az igazgatóval. 

Az igazgató mandátuma a tanév végén járna le, de a szabályok alapján pályázat nélkül meghosszabbítható lenne, és a lap úgy tudja, hogy szűken, de a tantestület kétharmada végül rábólintott a hosszabbításra. 

A tanárt viszont, aki nyilvánosságra hozta az esetet, a hetesi képviselő-testület egyik képviselője is a falu elhagyására szólította fel, mert szégyent hozott a településre. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.