Még a faluból is elzavarnák a tanárnőt, aki lebuktatta a gyerekverő kollégáját

oktatás
2017 december 11., 5:48
comments 396

A nemrég a kaposvári bíróság egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hetesi Somssich Imre Általános Iskola napközis tanítóját, valamint 18 hónapra eltiltotta a pedagógusi hivatástól, mert a  helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfi éveken át verte a gyerekeket. 

A Somogy megyei faluban azonban nem is bántalmazások miatt akadtak ki, hanem azért, mert szerintük a férfit feljelentő tanárnő szégyent hozott rájuk.

A Népszava beszámolója szerint az egyik testületi ülésen a szülői munkaközösség vezetője azt követelte, távolítsák el az intézményből Gärtner Andreát, aki a többség szerint kirobbantotta a gyermekbántalmazási ügyet.

Török Tiborné, a település polgármestere a lapnak azt mondta, hogy elképesztően indulatos volt az értekezlet, és mindenki Gärtner Andreát támadta. Azt is felrótták neki, hogy a perrel kapcsolatos cikkeket megosztotta a Facebookon, rossz hírét keltve a falunak. Az egykori jegyzőnő, aki jelenleg képviselő és az iskola igazgatóhelyettesének az anyukája, konkrétan azt mondta neki, hogy még a faluból is elküldenék a tanárnőt. 

Ugyanakkor a polgármester szerint nem az a baj, hogy kipattant a gyermekbántalmazási ügy, hanem az, ahogyan kezelték, kezelik. Már jelezte a tankerület vezetőjének, hogy ne hosszabbítsák meg az ügyet eltussolni akaró igazgató mandátumát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt