Még a faluból is elzavarnák a tanárnőt, aki lebuktatta a gyerekverő kollégáját

A nemrég a kaposvári bíróság egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hetesi Somssich Imre Általános Iskola napközis tanítóját, valamint 18 hónapra eltiltotta a pedagógusi hivatástól, mert a  helyettesítő tornatanárként is dolgozó férfi éveken át verte a gyerekeket. 

A Somogy megyei faluban azonban nem is bántalmazások miatt akadtak ki, hanem azért, mert szerintük a férfit feljelentő tanárnő szégyent hozott rájuk.

A Népszava beszámolója szerint az egyik testületi ülésen a szülői munkaközösség vezetője azt követelte, távolítsák el az intézményből Gärtner Andreát, aki a többség szerint kirobbantotta a gyermekbántalmazási ügyet.

Török Tiborné, a település polgármestere a lapnak azt mondta, hogy elképesztően indulatos volt az értekezlet, és mindenki Gärtner Andreát támadta. Azt is felrótták neki, hogy a perrel kapcsolatos cikkeket megosztotta a Facebookon, rossz hírét keltve a falunak. Az egykori jegyzőnő, aki jelenleg képviselő és az iskola igazgatóhelyettesének az anyukája, konkrétan azt mondta neki, hogy még a faluból is elküldenék a tanárnőt. 

Ugyanakkor a polgármester szerint nem az a baj, hogy kipattant a gyermekbántalmazási ügy, hanem az, ahogyan kezelték, kezelik. Már jelezte a tankerület vezetőjének, hogy ne hosszabbítsák meg az ügyet eltussolni akaró igazgató mandátumát. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.