Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával a téli olimpiáról

külföld
2018 január 09., 06:25
comments 60

Észak-Korea sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a jövő hónapban a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpiára, közölte kedden egy magas rangú dél-koreai tisztviselő.

Dél- és Észak-Korea küldöttségei kedden tárgyaltak a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről. 

Cho Myung-Gyun, Dél-korea egyesítési minisztere és Ri Son-Gwon, az észak-koreai delegáció vezetője
photo_camera Cho Myung-Gyun, Dél-korea egyesítési minisztere és Ri Son-Gwon, az észak-koreai delegáció vezetője Fotó: KOREA POOL/AFP

Dél-Korea kezdeményezte azt is, hogy a téli olimpián tartsanak családegyesítő találkozókat is. Szöul kezdeményezte azt is, hogy a két ország versenyzői a megnyitón együtt haladjanak és tevékenységük legyen közös a játékok alatt. Egyelőre nem közölték, hogy Észak-Korea belement-e ebbe.

A keddi megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.