Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával a téli olimpiáról

Észak-Korea sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a jövő hónapban a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpiára, közölte kedden egy magas rangú dél-koreai tisztviselő.

Dél- és Észak-Korea küldöttségei kedden tárgyaltak a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről. 

Cho Myung-Gyun, Dél-korea egyesítési minisztere és Ri Son-Gwon, az észak-koreai delegáció vezetőjeFotó: KOREA POOL/AFP

Dél-Korea kezdeményezte azt is, hogy a téli olimpián tartsanak családegyesítő találkozókat is. Szöul kezdeményezte azt is, hogy a két ország versenyzői a megnyitón együtt haladjanak és tevékenységük legyen közös a játékok alatt. Egyelőre nem közölték, hogy Észak-Korea belement-e ebbe.

A keddi megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.