Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával a téli olimpiáról

külföld
2018 január 09., 06:25
comments 60

Észak-Korea sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a jövő hónapban a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpiára, közölte kedden egy magas rangú dél-koreai tisztviselő.

Dél- és Észak-Korea küldöttségei kedden tárgyaltak a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről. 

photo_camera Cho Myung-Gyun, Dél-korea egyesítési minisztere és Ri Son-Gwon, az észak-koreai delegáció vezetője Fotó: KOREA POOL/AFP

Dél-Korea kezdeményezte azt is, hogy a téli olimpián tartsanak családegyesítő találkozókat is. Szöul kezdeményezte azt is, hogy a két ország versenyzői a megnyitón együtt haladjanak és tevékenységük legyen közös a játékok alatt. Egyelőre nem közölték, hogy Észak-Korea belement-e ebbe.

A keddi megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt