Nemzeti konzultáción döntöttek: mától fogva melegek is házasodhatnak Ausztráliában

Craig Burns és Luke Sullivan, az első ausztrál meleg házaspárFotó: PATRICK HAMILTON/AFP

November közepén szavaztatta meg levélben állampolgárait Ausztrália arról, hogy legalizálnák-e az azonos neműek házasságát. A szavazni jogosultak közel 80 százaléka - 12,7 millió ember - voksolt, a nemzeti statisztikai hivatal szerint 61 százalékuk támogatta a kezdeményezést, 38 százalék volt ellene. 150 körzetből 133-ban a mellette szavazók voltak többségben. 

  A törvényjavaslatra igent mondott előbb a szenátus, majd később az alsóház is és január 9-én a jogszabály hatályba is lépett. Kedden már egybe is keltek az első meleg párok: két ausztrál sportoló, Craig Burns és Luke Sullivan rövidtávfutók éjfélkor fogadtak egymásnak örök hűséget. (AFP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.