Nemzeti konzultáción döntöttek: mától fogva melegek is házasodhatnak Ausztráliában

külföld
2018 január 09., 08:42
comments 147
Craig Burns és Luke Sullivan, az első ausztrál meleg házaspár
photo_camera Craig Burns és Luke Sullivan, az első ausztrál meleg házaspár Fotó: PATRICK HAMILTON/AFP

November közepén szavaztatta meg levélben állampolgárait Ausztrália arról, hogy legalizálnák-e az azonos neműek házasságát. A szavazni jogosultak közel 80 százaléka - 12,7 millió ember - voksolt, a nemzeti statisztikai hivatal szerint 61 százalékuk támogatta a kezdeményezést, 38 százalék volt ellene. 150 körzetből 133-ban a mellette szavazók voltak többségben.

link Forrás

A törvényjavaslatra igent mondott előbb a szenátus, majd később az alsóház is és január 9-én a jogszabály hatályba is lépett. Kedden már egybe is keltek az első meleg párok: két ausztrál sportoló, Craig Burns és Luke Sullivan rövidtávfutók éjfélkor fogadtak egymásnak örök hűséget. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.