Nemzeti konzultáción döntöttek: mától fogva melegek is házasodhatnak Ausztráliában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Craig Burns és Luke Sullivan, az első ausztrál meleg házaspárFotó: PATRICK HAMILTON/AFP

November közepén szavaztatta meg levélben állampolgárait Ausztrália arról, hogy legalizálnák-e az azonos neműek házasságát. A szavazni jogosultak közel 80 százaléka - 12,7 millió ember - voksolt, a nemzeti statisztikai hivatal szerint 61 százalékuk támogatta a kezdeményezést, 38 százalék volt ellene. 150 körzetből 133-ban a mellette szavazók voltak többségben. 

  A törvényjavaslatra igent mondott előbb a szenátus, majd később az alsóház is és január 9-én a jogszabály hatályba is lépett. Kedden már egybe is keltek az első meleg párok: két ausztrál sportoló, Craig Burns és Luke Sullivan rövidtávfutók éjfélkor fogadtak egymásnak örök hűséget. (AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.