Az ausztrál szenátus is igent mondott az azonos neműek házasságára

Az ausztrál szenátus is jóváhagyta az azonos neműek házasságát legalizáló törvényjavaslatot. Ezzel ez lett az első olyan, a házasságra jogosultak körét az azonos neműekre is kiterjesztő törvényjavaslat, ami átjutott a szenátuson. Korábban több mint 20 hasonló beadvány született, de azok sosem jutottak el eddig. 

A döntés két héttel azután született meg, hogy egy konzultáció során az ausztrál állampolgárok 61,6 százaléka mondta azt, hogy támogatják az azonos neműek házasságát. 

A többpárti törvényjavaslatot 43 igen és 12 nem szavazattal fogadta el a szenátus. Most a javaslat az alsóház elé kerülhet, ahol várhatóan jövő héten el is fogják fogadni, ugyanis a jobbközép Turnbull-kormány már jelezte, még karácsony előtt ki akarják hirdetni a törvényt. (Guardian)

Javítás: cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, hogy a törvény most kerülhet majd a felsőház elé, ezzel szemben a helyzet az, hogy valójában az alsóház elé kerülhet most. A tévedésért elnézést kérünk. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.