Hatvan órás orosz nyelvtanfolyamra mennek a paksi atomerőmű dolgozói

2018 január 10., szerda 7:52
201

Hat csoportban, összesen 60 órában fognak oroszul tanulni a paksi atomerőmű dolgozói, írja a Magyar Nemzet. A cél, hogy a tanfolyam végére: "nukleáris, erőmű-gépészeti, környezetvédelmi, nukleáris biztonsági, villamosenergia-termelési, sugárvédelmi, vegyészeti, irányítás-technikai és üzemeltetési szakszavakat kell elsajátítani és alkalmazni, illetve alapszintre kell eljutniuk a nyelvismeretben."

A lapnak nyilatkozó nyelvtanár szerint ez lehetetlen. De nem ez az egyetlen furcsaság a munkahelyi nyelvtanfolyam körül: az oktatást végző a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központ Oktatási Központ Kft. és a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. közül csak utóbbinál érhető el orosz nyelvtanulás, igaz, ott sem anyanyelvű tanárral.

Update: A cikkben szereplő nyelviskola a Magyar Nemzet cikkéhez a következő pontosításokat küldte: "Orosz nyelvből nem szaknyelvi képzésről szólt a pályázat, hanem általános (nagyrészt) kezdő képzések megtartásáról. A cikkben említett szaknyelvek angolból lesznek. A nyelviskolának van anyanyelvi tanára oroszból, csak az érdeklődő újságírónak kezdő szintre őt nem javasolta az iskola.