Hatvan órás orosz nyelvtanfolyamra mennek a paksi atomerőmű dolgozói

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hat csoportban, összesen 60 órában fognak oroszul tanulni a paksi atomerőmű dolgozói, írja a Magyar Nemzet. A cél, hogy a tanfolyam végére: "nukleáris, erőmű-gépészeti, környezetvédelmi, nukleáris biztonsági, villamosenergia-termelési, sugárvédelmi, vegyészeti, irányítás-technikai és üzemeltetési szakszavakat kell elsajátítani és alkalmazni, illetve alapszintre kell eljutniuk a nyelvismeretben."

A lapnak nyilatkozó nyelvtanár szerint ez lehetetlen. De nem ez az egyetlen furcsaság a munkahelyi nyelvtanfolyam körül: az oktatást végző a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központ Oktatási Központ Kft. és a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. közül csak utóbbinál érhető el orosz nyelvtanulás, igaz, ott sem anyanyelvű tanárral. 

Update:  A cikkben szereplő nyelviskola a Magyar Nemzet cikkéhez a következő pontosításokat küldte: "Orosz nyelvből nem szaknyelvi képzésről szólt a pályázat, hanem általános (nagyrészt) kezdő képzések megtartásáról. A cikkben említett szaknyelvek angolból lesznek. A nyelviskolának van anyanyelvi tanára oroszból, csak az érdeklődő újságírónak kezdő szintre őt nem javasolta az iskola. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.