A TASZ és a pécsi civilek beperlik Hoppál Péter országgyűlési képviselőt és Páva Zsolt polgármestert

POLITIKA
2018 január 11., 12:11
comments 30

A Soros-ügyi hisztéria decemberi kanyarjában újra civil szervezeteket kiáltott ki közellenségnek a kormány. A Nyílt Társadalom Alapítvány (OSI) támogatott több vidéki szervezetet is, emiatt pedig még a rászorulóknak ételt osztó, politikával érintőleg sem foglalkozó csapatok is célkeresztbe kerültek, köztük olyanok is, akiknek semmi közük nincs a Nyílt Társadalmas pénzekhez. A gyűlöletkampányról itt írtunk részletesen.

A tanodát működtető pécsi Emberség Erejével Alapítvány kapott pénzt az OSI-tól, és nekik kell még azt tovább osztani dél-magyarországi civil szervezetek között. Ellenük a pécsi közgyűlés külön nyilatkozatot fogadott el, azzal vádolták őket, hogy migránsokat akarnak a városba telepíteni, és a politikusok felszólították a helyi ingatlantulajdonosokat, hogy ne adjanak nekik bérbe vagy használatba semmilyen helyiséget. 

Ezek után az alapítványnak megígért helyiségbérleti lehetőségét visszamondta a tulajdonos, és egymás után kapták a gyalázkodó leveleket.

Mindezek miatt az alapítvány a TASZ segítségével személyiségi jogi pert indít  Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter országgyűlési képviselő ellen, mert szerintük

„megsértették az alapítvány jóhírnevét, vele szemben hátrányos megkülönböztetésre buzdítottak, körülötte ellenséges környezetet alakítottak ki”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.