Shane Tusup magyarul kért bocsánatot Hosszú Katinkától és az országtól

sport
2018 január 11., 21:07
comments 320

Ismét, immár negyedszer választották meg Shane Tusupot az Év edzőjének.

Köszönőbeszédét nagy csönddel kezdte, majd magyarul folytatta,

a csütörtök esti Nemzeti Színházban tartott Év sportolója gálán. Tusup nem csak feleségétől, Hosszú Katinkától, de a szakmától is bocsánatot kért.

link Forrás

„Bocsánat!

Nem erre számítottak, igaz?

Sokan nehezen mondjuk ki ezt a szót. Nekem a legnehezebb. Főleg magyarul.

De most bocsánatot kérek azoktól, akik kiálltak mellettem, amikor egy vasárnapi ebéden arról vitatkozott a család, hogy Shane egy amerikai bunkó vagy sem.

Akik hittek bennem, de csalódniuk kellett.

Hibáztam.

Sokakat megbántottam viselkedésemmel, tőlük is elnézést kérek.

Azt hittem, Rio után a múlt év könnyebb lesz, de sokkal nehezebb lett. Dolgoztunk tovább, mert abban vagyunk a legjobbak – mert abban a LEGJOBBAK vagyunk.

Elfáradtam. Kimerültem. Sokat hibáztam.

A világbajnokság nagyobb csoda volt, mint az olimpia, de eljutni is nehezebb volt addig.

Nem tudom még, mi jut majd eszembe, ha 20 év múlva ránézek erre a díjra. Az biztosan, hogy Katka milyen fantasztikusan úszott Budapesten, hogy ezek életünk legjobb hetei voltak.

Köszönöm Neked, hogy akkor is bíztál bennem, amikor még senki más. Mindig azért dolgoztam, hogy rászolgáljak a bizalmadra.

Köszönöm édesanyámnak, Cherylnek, hogy mindig mellettem van, és büszke vagyok rá, hogy ott van velem.

Köszönöm, Apa, hogy mindig emlékeztetsz, mi a fontos az életben és mi nem.

Végül köszönöm azoknak, akik szerint negyedszer is megérdemlem ezt a díjat. Gondolom, inkább szakmai érvek szóltak mellettem, mint szimpátia.

De idén azon fogok dolgozni, hogy ez megváltozzon.

Köszönöm, Magyarország!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.