28 férfi vádolt meg szexuális kizsákmányolással két híres divatfotóst

DIVAT
2018 január 13., 19:43
comments 103

A New York Times riportot közölt két híres divatfotósról, Mario Testinóról és Bruce Weberről, akiket 15 mostani és korábbi férfi modell, illetve 13 férfi asszisztens vádolt meg szexuális kizsákmányolással. Az anyagon az újságírók legalább a hálaadás előtti hét óta dolgoztak.

photo_camera Bruce Weber 2017. szeptember 7-én New Yorkban a Calvin Klein Collection divatbemutatón. Fotó: Dia Dipasupil / AFP

Webert tavaly Jason Boyce férfi modell vádolta meg egy 2014-es castingen történt szexuális zaklatással (azon belül is fogdosással). Decemberben egy másik modell, Mark Ricketson is hasonló vádakkal illette, és csatlakozott Boyce jogi keresetéhez.

Mindkét divatfotós jogi képviselői tagadták a férfiak ellen felhozott vádakat, Weber közleményt is kiadott erről. A Testinót képviselő ügyvédi iroda pedig kétségbe vonja a vádlók jellemét és szavahihetőségét.

photo_camera Mario Testino Kendall Jennerrel a Daily Front Row's Fashion Media Awardson a New York-i Four Seasons Hotelben 2017. szeptember 8-án. Fotó: Paul Morigi / Getty Images / Daily Front Row / AFP

A cikknek azonnal következménye lett: a Condé Nast óriáskiadó – amié többek között a Vogue, a Burberry és a Michael Kors – már közölte is, hogy belátható időn belül nem fog együtt dolgozni Mario Testinóval és Bruce Weberrel. Terry Richardson esetében is így jártak el.

A kiadó szigorításokat is bevezetett, hogy megvédje a modelleket. Így például nem lehet alkohol egy fotózáson, ahol 18 év alatti modellek vannak, és a fotósok nem használhatják majd a díszletet magáncélra, a modelleknek pedig nem javasolják, hogy egyedül maradjanak a fotósokkal, sminkesekkel vagy más közreműködőkkel. Ezenkívül mindenféle meztelenkedést a fotózás előtt részletesen egyeztetni kell. (BOF)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt