Terry Richardsont, a világ egyik leghíresebb divatfotósát letiltották a legnagyobb magazinok oldalairól

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Paris Hilton, Nicky Hilton és Terry RichardsonFotó: Craig Barritt/AFP

Az egyik legnagyobb amerikai médiavállalat, a Vogue, a Glamour, a GQ, a Wired és a Vanity Fair kiadója, a Condé Nast nem dolgozik tovább a világ egyik legismertebb divatfotósával, a kiadónak számtalan címlapfotó szállító Terry Richardsonnal. 

A Telegraph azt írja, a vállalat emailben jelezte az egyes magazinok vezetőinek, hogy Richardsonnal a továbbiakban nem dolgozhatnak, és nem közölhetik már leszállított munkáit sem. 

Az 52 éves Richardsont pályája során többször illették már zaklatás vádjával, és nagyon nem lenne meglepő, ha az eszkalálódó Weinstein-sztori egyik újabb nyúlványa érte volna el a Condé Nastot is. Richardson idáig mindig tagadta, hogy zaklatta volna modelleit. Mi legutóbb akkor írtunk róla, amikor Emma Appleton posztolt arról, hogyan zsarolja őt szexszel a sztárfotós, de erről aztán kiderült hogy kamuprofilról érkezett kép volt. 

Az emailt, amiből a Telegraph részleteket is idéz, a vállalat vezérigazgató-helyettese, James Woolhouse küldte körbe még hétfőn reggel. A kiadó és a fotós sem reagált a lap kérdéseire. 

Richardson számos világsztárral dolgozott együtt Lady Gagától Beyoncén át Miley Cyrusig, akinek emlékezetes meztelen videóklipjében, a Wrecking Ball-ban rendezőként is közreműködött. Dolgozott magyar sztármodellekkel, Mihalik Enikővel és Palvin Barbarával is. Richardsonnal kapcsolatban sorozatosak voltak az állítólagos szexuális visszaélésről szóló vádak és pletykák. 

A fotós ezeket a vádakat legutóbb pénteken, a Huffington Poston megjelentetett nyílt levelében, kategorikusan tagadta, és azt hangoztatta, mindig felnőtt emberekkel dolgozott, soha nem kényszerített semmire, ami szabad akarata ellen lett volna. (Telegraph)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.