Terry Richardsont, a világ egyik leghíresebb divatfotósát letiltották a legnagyobb magazinok oldalairól

Média
2017 október 24., 12:11
Paris Hilton, Nicky Hilton és Terry Richardson
photo_camera Paris Hilton, Nicky Hilton és Terry Richardson Fotó: Craig Barritt/AFP

Az egyik legnagyobb amerikai médiavállalat, a Vogue, a Glamour, a GQ, a Wired és a Vanity Fair kiadója, a Condé Nast nem dolgozik tovább a világ egyik legismertebb divatfotósával, a kiadónak számtalan címlapfotó szállító Terry Richardsonnal.

A Telegraph azt írja, a vállalat emailben jelezte az egyes magazinok vezetőinek, hogy Richardsonnal a továbbiakban nem dolgozhatnak, és nem közölhetik már leszállított munkáit sem.

Az 52 éves Richardsont pályája során többször illették már zaklatás vádjával, és nagyon nem lenne meglepő, ha az eszkalálódó Weinstein-sztori egyik újabb nyúlványa érte volna el a Condé Nastot is. Richardson idáig mindig tagadta, hogy zaklatta volna modelleit. Mi legutóbb akkor írtunk róla, amikor Emma Appleton posztolt arról, hogyan zsarolja őt szexszel a sztárfotós, de erről aztán kiderült hogy kamuprofilról érkezett kép volt.

Az emailt, amiből a Telegraph részleteket is idéz, a vállalat vezérigazgató-helyettese, James Woolhouse küldte körbe még hétfőn reggel. A kiadó és a fotós sem reagált a lap kérdéseire.

Richardson számos világsztárral dolgozott együtt Lady Gagától Beyoncén át Miley Cyrusig, akinek emlékezetes meztelen videóklipjében, a Wrecking Ball-ban rendezőként is közreműködött. Dolgozott magyar sztármodellekkel, Mihalik Enikővel és Palvin Barbarával is. Richardsonnal kapcsolatban sorozatosak voltak az állítólagos szexuális visszaélésről szóló vádak és pletykák.

A fotós ezeket a vádakat legutóbb pénteken, a Huffington Poston megjelentetett nyílt levelében, kategorikusan tagadta, és azt hangoztatta, mindig felnőtt emberekkel dolgozott, soha nem kényszerített semmire, ami szabad akarata ellen lett volna. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.