Terry Richardsont, a világ egyik leghíresebb divatfotósát letiltották a legnagyobb magazinok oldalairól

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Paris Hilton, Nicky Hilton és Terry RichardsonFotó: Craig Barritt/AFP

Az egyik legnagyobb amerikai médiavállalat, a Vogue, a Glamour, a GQ, a Wired és a Vanity Fair kiadója, a Condé Nast nem dolgozik tovább a világ egyik legismertebb divatfotósával, a kiadónak számtalan címlapfotó szállító Terry Richardsonnal. 

A Telegraph azt írja, a vállalat emailben jelezte az egyes magazinok vezetőinek, hogy Richardsonnal a továbbiakban nem dolgozhatnak, és nem közölhetik már leszállított munkáit sem. 

Az 52 éves Richardsont pályája során többször illették már zaklatás vádjával, és nagyon nem lenne meglepő, ha az eszkalálódó Weinstein-sztori egyik újabb nyúlványa érte volna el a Condé Nastot is. Richardson idáig mindig tagadta, hogy zaklatta volna modelleit. Mi legutóbb akkor írtunk róla, amikor Emma Appleton posztolt arról, hogyan zsarolja őt szexszel a sztárfotós, de erről aztán kiderült hogy kamuprofilról érkezett kép volt. 

Az emailt, amiből a Telegraph részleteket is idéz, a vállalat vezérigazgató-helyettese, James Woolhouse küldte körbe még hétfőn reggel. A kiadó és a fotós sem reagált a lap kérdéseire. 

Richardson számos világsztárral dolgozott együtt Lady Gagától Beyoncén át Miley Cyrusig, akinek emlékezetes meztelen videóklipjében, a Wrecking Ball-ban rendezőként is közreműködött. Dolgozott magyar sztármodellekkel, Mihalik Enikővel és Palvin Barbarával is. Richardsonnal kapcsolatban sorozatosak voltak az állítólagos szexuális visszaélésről szóló vádak és pletykák. 

A fotós ezeket a vádakat legutóbb pénteken, a Huffington Poston megjelentetett nyílt levelében, kategorikusan tagadta, és azt hangoztatta, mindig felnőtt emberekkel dolgozott, soha nem kényszerített semmire, ami szabad akarata ellen lett volna. (Telegraph)