Gyújtóbombákkal rongáltak meg négy chilei templomot Ferenc pápa látogatása előtt

Négy templom ellen követtek el merényletet Chilében, a fővárosban, nem sokkal azelőtt, hogy Ferenc pápa az országba látogat. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett három templomban.

Fotó: Esteban Felix/AP

A Telesur hírügynökség szerint a támadók üzeneteket is hagytak hátra: „A következő a palástod alatt fog robbanni!” szöveggel.

Az egyik otthagyott röpirat.

A hatóságok egyelőre nem gyanúsítanak senkit a merénylet elkövetésével, amelyet a chilei elnök, Michelle Bachelet elítélt. Az elnök szerint a támadás „furcsa körülmények” között történt.

A hátrahagyott pamfletek közül az egyik a chilei mapuche nemzetiségűek jogaiért és autonómiájáért állt ki. A mapuche-k Chilében és Argentinában élő indián kisebbség.

A pápa január 15. és 18. között látogat Chilébe, írja a Szemlélek blog, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyik templomot egy magyar szent után nevezték el (Sta. Isabel de Hungría/Magyarországi Szent Erzsébet templom) (Al Arabiya/Szemlélek)


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.