Orbán szerint Magyarország jobban érzi a menekültválságot a több százezer menekültet befogadó Németországnál

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke elérkezettnek látta az időt, hogy egy német lapnak, a Welt am Sonntagnak nyilatkozva kioktassa Németországot menekültügyből. Orbán mindezt arra alapozva tette, hogy meglátása szerint nem az elmúlt években több százezer menekültet befogadó Németország van a menekültválság frontvonalában, hanem a határait kerítéssel lezáró Magyarország, amely ugyanennyi idő alatt összesen 1818 menedékkérőnek adott menekült-, oltalmazotti vagy befogadott státust.

Orbán mindebből azt a következtetést vonta le, hogy Magyarországnak "finomabb érzéke van a migráció témájához, mint Németországnak", mert egy "veszélyzónában" fekszik, így "ha embertömegek áramlanak be, nálunk megszólalnak a vészcsengők". Gondolom azok, amiknek a riasztása után a kormány buszokkal és vonatokkal az osztrák határra kezdi szállítani az érkezőket, ahogy tette azt 2015-ben, a menekültválság csúcsán.

Orbán szerint "szolidárisak vagyunk és ezért kritizálnak bennünket".

Gondolhatnánk, hogy ennél több marhaság nem fér bele egy miniszterelnöki interjúba, de ebbe még jutott. Kérdezték ugyanis a liberális demokráciáról és a jogállamról is, amiről azt sikerült mondania, hogy ebben a témában Kelet és Nyugat között "kölcsönös az értetlenség". Már amennyiben értetlenségnek nevezhetjük azt, hogy míg Nyugaton jogállam és liberális demokrácia van, addig Keleten se jogállam, se demokrácia. De Orbán szerint nem ezért van értetlenség, hanem azért, mert a "keleti jellemvonásokkal" megáldott magyarok "hagyományos és közvetlen nyelvet" beszélnek.

Az interjú zárásaként Orbán még hazugságnak nevezte, hogy kampányuk, amiben egy öreg zsidó arcképével rémisztgetik választóikat, akár csak csipetnyit is antiszemita lenne, hiszen "Magyarországon a zéró tolerancia érvényesül az antiszemitizmussal szemben", és Budapesten egy zsidó "órákat sétálhat kipával a fején annélkül, hogy háborgatnák". (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.