10 évet kapott és örökre eltiltották a mentőzéstől az időseket fojtogató váci ápolót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Novemberben részletesen beszámoltunk annak a váci mentősnek a történetéről, aki még 2016-ban munkaruhában elment egy idős házaspárhoz, vérnyomást mért, majd kirabolta az időseket. Az ügyésszég szerint egyiküket egy gézszalaggal fojtogatta.

Az eset azért volt érthetetlen, mert a váci mentős megbecsült tagja volt a helyi állomásnak, korábban több ember életét is megmentette, még a helyi mentősbálon is ő gyűjtötte az adományokat. A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy a férfinak súlyos anyagi problémái voltak, és abban reménykedett, hogy az idősektől komoly összeget zsákmányolhat. Azt mondta, bántani sosem akarta őket, végül meg is ijedt a saját tettétől, és elrohant.

A Budapest Környéki Törvényszék kedden ítéletet hozott az ügyben, a férfit 10 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották a mentőzéstől.

A bíróság közleménye szerint emellett 76 ezer forintos vagyonelkobzást is elrendeltek, az ügyészség szerint az egykori mentős ennyi pénzt vitt el a két idős embertől, akik egyébként azóta már elhunytak. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, és mindkét fél téves minősítés miatt fellebbezett. A férfit rablás, személyi szabadság megsértése és életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélték el, a fegyverrel való elkövetést viszont a bíróság nem látta bizonyítottnak.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.