Házfalba rohant egy iskolabusz Németországban, sokan megsérültek

külföld
2018 január 16., 17:10
comments 7

Iskolabusz ütközött frontálisan egy házfalnak a németországi Eberbach városában kedden, a balesetben legalább 37 gyerek megsérült, hatan közülük súlyosan - közölte a helyi rendőrség.

Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint egyes gyerekek életveszélyes állapotban vannak. A balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, így az iskolabusz 55 éves sofőrje is. Hozzátette: további öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben.

A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba. A mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre.
A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen okból csúszott ki a kanyarból az iskolabusz.

A zsúfolásig megtelt jármű kedd reggel több autónak ütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott. A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek. A baleset helyszínéről közölt felvételek egy komolyan megrongálódott buszt mutattak, amelynek eleje az ütközés következtében deformálódott. (MTI, AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.