Keira Knightley szerint a modern filmekben szinte mindig vagy megerőszakolják a nőket, vagy csak dísznek írják bele őket a forgatókönyvekbe

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Keira Knightley angol színésznő legutóbbi nyilatkozatában kiállt a #metoo kampány mellett, és kritizálta a modern filmipart, amiért abban a férfiak számára megengedett, hogy máshogy viselkedjenek, többet engedjenek meg maguknak, mint a nők, és amiért a rendszerben folyamatos elnyomásnak és zaklatásnak vannak kitéve a nők.

A színésznő azt mondta, azért is szeret jobban történelmi filmekben játszani, mert a modern filmek forgatókönyveiben a nőket vagy megerőszakolják az első 10 oldalon vagy semmi másért nincsenek a forgatókönyvben, mint hogy megértő feleségei, barátnői vagy szeretői legyenek a férfi főszereplőnek. Knightley egyébként korábban is kritizálta már a mai filmipart, amiért nem mutat be női sorsokat, nem mesél női történeteket.

Arról is beszélt, hogy ő maga soha nem volt filmforgatás alatt szexuális zaklatás áldozata, más környezetben azonban neki is volt része ilyesmiben: ismeretlenek fogdosták bárokban, kocsmákban szólogattak be neki, és szerinte az az igazán félelmetes, hogy korábban a nők többsége azt próbálta bemesélni magának, hogy ez a természetes.

Keira Knightley egyébként két filmben dolgozott együtt Harvey Weinsteinnel is, de azt mondta, neki nagyon jó és professzionális kapcsolata volt a producerrel, nem közeledett felé szexuálisan.

A színésznő emellett beszélt arról is, hogy szerinte filmipar jó irányba változik, egyre több a női rendező, akikkel nagyon jó dolgozni, és a mai környezetben játszódó filmek között is egyre több az olyan, ami a nők életére koncentrál. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.