Mészáros Lőrinc szabadalmaztatott módszerével tolja az MSZP a Fidesszel lepaktáló, hirhedt képviselőjelöltjét

politika
2018 január 19., 17:52
comments 79

Ha az embert hirtelen, álmából ébresztenék fel és úgy mutatnának neki magyar politikai propagandát, néha nem is tudná, hogy fideszes kormányzati vagy MSZP-s "ellenzéki" képeket és szövegeket lát. Kvasztics Fedor blogger remek posztban mutat be egy friss, erősen gyomormegmozgató példát erre a jelenségre.

Íme egy kép:

Mire hasonlít? Hát leginkább a Mészáros Lőrinc által felvásárolt és kormányzati propagandaeszközzé tett megyei napilapok teljesen egyforma címlapos politikai üzeneteire:

A felső képen egy, különböző ellenzéki Facebook-csoportokban teljesen egyforma ajánló szöveggel nyomott cikkmegosztás látható, az alsón a megyei lapok online verzióinak címlapjai egy átlagos napon. Az MSZP által tolt fenti kampányban a Hír Hugó nevű szocialista propagandaoldal anyagát osztják azonos szöveggel Facebook-szerte. 

Ha esetleg nem ismernéd a Hír Hugót, itt a cikkünk róla:

link Forrás

Ennek a bizonyos, ezerszer ugyanúgy megosztott Hír Hugó-cikknek az a címe, hogy

Újabb körzetben indítana civil jelöltet az MSZP, egyre több jó név Karácsony Gergely csapatában

Csakhogy a cikkben az " Egészen hitet adóan kezd alakulni ez a névsor, egyre jobb nevek tűnek fel a változást akarók szövetségének jelölti palettáján" szöveggel   bemutatott egyik civil jelölt, bár független címkével indul, a legkevésbé sem civil, ráadásul az ilyesmiben eleve sáros MSZP leglátványosabb fideszes kollaboránsa. Vass Péter, Szigetvár független polgármestere MSZP-DK-jelöltként futott be annak idején, hogy hamarosan kiderüljön róla, hogy igazi fideszes trójai falóról van szó. A Fedor-blog jellemzése szerint:

Vass Péter MSZP-DK támogatással lett 2014-ben Szigetvár polgármestere, de már abban az évben hűbéresi eskünek is megfelelő köszönőlevelet írt a kormánynak, miután a város önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatként 111 milliós támogatást kapott. Csak egy részlet a nyílt levélből:

...kormányunk gesztust gyakorolt Szigetvár Város Önkormányzata felé, melyet akkor lát biztonságosan, ha a megfelelő személyek is jelen vannak az önkormányzat épületében. Mi, a város jelenlegi irányítói nem csak most, hanem egészen 2019-ig meg szeretnénk, meg akarunk, és meg is fogunk felelni a Kormányunknak. Nekünk jelen esetben semmi más dolgunk nincs, mint meghálálni azt a gesztust, amit a város kapott

De Vassal persze nem a benyali levele volt a fő probléma. 

A megfelelés alig pár héten belül egy közmeghallgatáson el is kezdődött:

A város polgármestere, az MSZP és a DK támogatásával megválasztott Vass Péter a rendezvény elején egy blokkban engedélyezett összesen 50 kérdést Madaras Zoltánnak, a Fidesz megyei önkormányzati képviselőjének és Kapronczai Józsefnének, az MSZP szigetvári elnökének.

A két – elvileg szemben álló – helyi politikus ezt követően nyilvánvalóvá tette, hogy összedolgozott, és közösen állította össze a kérdéssort, amellyel a testületben többségben lévő Szigetvári Emberekért Egyesületet bombázták. A szervezet tagjai szerint az összes kérdés a civil szervezet lejáratását célozta.

Persze ez cseppet sem fura, ha figyelembe veszi az ember, hogy Vass már 2013-ban trafikkoncessziót nyert, és a hűségeskü jutalmaként részese lehetett a földmutyinak is: 433 millióért vásárolhatott be az ellenzék által hevesen bírált, csak Fidesz-közelieknek fenntartott állami földárverésen. Ez már a DK-nak sok volt: amikor ez kiderült, kihátráltak Vass mögül.

Az MSZP nem.

A blogposzt ezután felidézi, hogy Vass polgármester

  • az utóbbi években konzekvensen megvédte a helyi Fideszt a város főépítészeként dolgozó Együtt-alelnök Berkecz Balázs támadásaitól, majd kirúgta Berkeczet.
  • egy rendezvényen hitet tett az iskolai szegregáció mellett és a hátrányos helyzetű gyerekeket beteg háziállatokhoz hasonlította, ezzel a szöveggel: „Vicc az is, hogy alapvetően ma az egészséges gyerekeket a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket egy iskolában taníttatjuk. Ezt az állattartásban úgy csináljuk - és ez sokkal humánusabb -, hogy az egészséges malacokat átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket külön rakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk felhozni őket arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.