Az MSZP titkos fegyvere egy weboldal: halálos röhögtetéssel csinálja ki a Fideszt és az olvasót a Hír Hugó

Média
2017 október 09., 11:22
comments 126
  • Hiller hatalmas beszéddel mutatott utat a baloldalnak (+videó)
  • Az MSZP XIII. kerületi sikerpolgármestere megint olyat tett, amit nem sok fideszes kollégája tesz
  • Kőkeményen megvédték az emberek az MSZP-s politikust

Melyik szájt főoldalán szerepelnek ilyen címek 2017. őszén a magyarok lakta Univerzumban? Természetesen a Hír Hugó nevű - azért ne menjünk el szó nélkül emellett az extra saure gumicukor módjára borzongató, 10/10-es címadás mellett! - szóval a Hír Hugó nevű új propagandaoldalén, aminek ezek után nem is lehet más a jelmondata, mint a

0 % propaganda, 100 % igazság

Egyszerű humor ez, de hatásos!

És a szerzők ki is aknázzák rendesen a lehetőségeket. A Hír Hugónak van például a legjobb impresszuma a magyar sajtótermékek közül, formai és tartalmi értelemben egyaránt.

Formailag azért, mert a világon bárhol egyszerű felsorolásból - na jó maximum hozzáfűzött fotókból és rövid bemutatkozásokból - álló impresszum itt egy 61 soros folyó szöveg. 

A tartalmi vonatkozásokra ugorva: ebben a 61 sorban - egyfajta novellában - arról van szó, hogy kicsoda is ez a bizonyos nemlétező névadó Hír Hugó. Merthogy ez nemcsak egy levegőben lógó név, hanem személyiséget is próbálnak teremteni neki. Nem is akármilyent, ő ugyanis az úgynevezett Kádári Kisember mai megfelelője, vagyis a Blogolásba Belesodródó Netproli, Ahogy Az MSZP Névtelen Online Katonája Elképzeli:

  • Elmúltam harminc, de még nem vagyok negyven. Manapság már ez is valami. Magyarországon élek. Élek… próbálkozom. Dolgozok. Majdhogynem minden melót elvállalok. Egyről kettőre? Inkább egyről mínusz kettőre.
  • Az első fizetés. Az ember életében nagy dolog, az enyémben is az volt. Nagyot dobott az életszínvonalamon. Kajáltam egyet a Mekiben, vettem egy-két cuccot. Ennek 15 éve. Lakom valahol. Eszem valamit. Megnézek valamit. Fekszem. Jó hétvégém van, nem dolgozok. Csodás 15 év volt ez. Évről évre egyre többet…csak épp az életszínvonalam nem nőt.
  • Youtubon egyre többet kattintottam a Mounika show, HeRbY és Dancsó csodás videóiról politikára. Régire és újra. Te, hogy ezek miről beszélnek? Nyomják a mantrát, csak arról nem beszélnek, hogyan nem fogok megrohadni a munkahelyem egy péntek este?
  • Aztán az egyik párt, igazából mindegy, hogy melyik, elkezdet pár éve arról beszélni, hogy Magyarországon alacsonyak a fizetések és fizetésemelés kell. Mondtam magamba na végre. Erre meg a média, szinte egyként, hogy hülyék….
  • Hát hülye vagyok a politikához. Ccccc. Ez a sör is meleg. Jól állunk. Te nézd már, ez meg helikopterezik a f@szával…erre meg miért nem írják, hogy hülye… címoldalon van.

Van ember, aki képes minimum mosolygás nélkül olvasni ezt a verbális tűzijátékot? A kamulény kamubemutatkozásának persze a vége a legpoénosabb, az olvasó ott már tényleg hangosan viháncol, amikor a Párttagkönyves Netproli azt írja, hogy

A propaganda akkor is propaganda, ha nem politikai, hanem gazdasági érdek húzódik mögötte.

Ha semelyik média nem mutatja be a híreket az Én, a Ti, a Mi érdekünkbe. Akkor nekünk kell megtenni. ” Akkor van a népnek szava, ha van lapja.”

Hát ez vagyok én, Hír Hugó.

Hugónak egyéként van rajzolt avatárja is, akinek - talán a kormány ízléstelen sorosozását ellensúlyozandó - egyáltalán nincs orra.

Ezt a képet tényleg csak minimálisan árnyalja, hogy a kérdésemre egy vezető MSZP-s politikus azonnal elismerte, hogy a Hír Hugó MSZP-s kiadvány. Igaz szerinte nem a párt központi, finanszírozott akciója, hanem "fiatal szocik projektje". A hirhugo.hu domain gazdája mindenesetre Tasi Katalin nevű magánszemély, szocialista beszélgetőpartnerem pedig megerősítette, hogy ismer ilyen nevű MSZP-s aktivistát. 

Informátorunk - címek említése nélkül - azt is megerősítette, hogy van több olyan balos-ellenzéki híroblog és híroldal a Hír Hugón kívül is, amit szintén MSZP-sek futtatnak, de állítása szerint nem központilag elrendelt és finanszírozott pártprojektként. Utóbbi kitételen az általam megkeresett nem MSZP-s ellenzéki pártszervezők csak nevettek. A hasonló klónok közül a személyes kedvencem a Balra Magyar, mert az öndefiníciója szerint

szociáldemokrata politikai blog 

olyan zseniális, független cikkcímekkel villog, mint a

MOLNÁR GYULA SZAVAIBÓL ERŐT MERÍTHET MINDEN BALOLDALI – MOLNÁR MA ISMÉT BEBIZONYÍTOTTA, HOGY ALKALMAS PÁRTELNÖKNEK

és olyan ajánlókkal ajándékozza meg a független hírforrásokra áhítozó publikumot, mint a

Ma tartotta helyzetértékelő választmányi ülését az MSZP. Helyes és jó személyi döntést hozott az MSZP 2017 januárjában, februárjában és a kongresszuson is.

de eléggé gyanús, hogy ebbe az istállóba tartozik a Civilhetes, illetve az az Ellenszél blog, amit Jabronka Richárd szerkeszt. Jabronka érdekes figurája ennek a szürke zónának, a Népszava és a stop.hu egykori újságírója ugyanis még azelőtt az MSZP pápai szervezetének alelnöke volt. Hozzá köthető az Ellenszélen kívül a Pesti Bulvár, aminek pillanatnyilag az a vezető anyaga, hogy

Olyan mélyre süllyedt a magyar egészségügy, hogy a szocialisták olyat léptek amire eddig nem volt példa

Az MSZP-s pártemberek által szerkesztett, de civilnek álcázott hír- és véleményoldalakban egy rossz van: ha az ember jó sokat olvassa őket, fájdalmasan nyilvánvaló lesz, hogy ezek valójában pont ugyanazokat a híreket tolják, mint mindenki, csak még kattintékonyabbnak képzelt, még durvább és kifacsartabb, vagy éppen paródiába fulladó címekkel. De elvileg hiába blog a legtöbbjük, eredeti tartalom ritkán fordul meg rajtuk, néhány vicces fröcsögésen és egyéb publicisztikán kívül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.