Családja szerint Tom Petty véletlenül adagolta túl a gyógyszereit, a halottkém szerint sem szívroham végzett vele

Egészségügy
2018 január 20., 06:05
comments 61

A halottkém jelentése szerint Tom Petty tavaly ősz halálát nem szívroham okozta, ahogy azt korábban gondolták, hanem az, hogy

véletlenül túladagolta a gyógyszereit.

A zenész szervezetében többféle opioidot is találtak, és családja közleményben erősítette meg, hogy Petty tényleg többféle fájdalomcsillapítót is szedett, mert annak ellenére is koncertezett, hogy iszonyatos csípőfájdalmai voltak. Halála előtt nem sokkal állapota súlyosbodott, ezért egyre több gyógyszert szedett, valószínűleg ezek a szerek okozták a halálát is, hiszen érdemi kontroll nélkül, saját belátása szerint fogyasztotta őket.

photo_camera Fotó: By Ирина Лепнёва - Own work, CC BY-SA 3.0.

Petty szervezetében a többféle fentanilt és oxikodont is találtak (ezek opioidok) emellett temazepámot és alprazolámot (ezek nyugtatók), valamit citaloprámot (ami antidepresszáns). Ezek együtt okozták az énekes több szervének leállását, majd halálát is, amit így balesetnek minősítettek.

Az Egyesült Államokban egyre több probléma van a fentanillal, a készítmény elterjedése több elemzés szerint is országos egészségügyi krízishelyzetet idézett elő. 2016-ban ezt a szert adagolta túl Prince is. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.