A szerb kormány jelezte, befogadnak annyi menekültet, amennyit az EU kvótái előírnak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerbia hivatalosan is jelezte, hogy készek befogadni az EU által megszabott kvótákban előírt számú menekültet, írja az EuroNews.

Pedig az ország még nem is tagja az Európai Uniónak, ugyanakkor kiemelt helyet foglalt el a menekültek balkáni útvonalán, sok tízezer ember haladt át itt, legtöbben Magyarország felé, amíg fel nem épült a magyar-szerb határon a kerítés. 

Ha az EU úgy dönt, hogy a menekülteket az EU kvóták alapján kell elosztani, akkor Szerbia ebben természetesen részt vállal. És nem csak a jövőben leszünk készen erre, már most is ezt csináljuk. Jelenleg is 4000 menekült él országunkban, akiket minden segítséggel ellátunk, amit egy állam adhat egy menekültnek 

– mondta erről Nebojsza Sztefanovics szerb belügyminiszter.

Nebojsza Sztefanovics Fotó: SRDJAN STEVANOVIC/BELGA/AFP

A cikk kitér arra is, hogy Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia továbbra is ellenzi a menekültek kötelező elosztását szabályozó uniós rendelkezést. Ugyanakkor nemrég kiderült, hogy Magyarország az elmúlt évben 1300 menedékkérőt fogadott be, pont annyit, amennyit a kvóták alapján kellene teljesíteni. A kormány szerint a menekülteket nem a kvóták, hanem a genfi egyezmény alapján fogadták be.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.