Vallási fesztiválon lőttek a tömegbe a rendőrök Etiópiában, miután a résztvevők kormányellenes jelszavakat skandáltak

külföld
2018 január 21., 21:01
comments 26

Legalább öt ember meghalt és sokan megsebesültek, amikor az etióp biztonsági erők éles fegyverrel a tömegbe lőttek egy vallási fesztiválon, ahol Jézus megkeresztelkedését ünnepelték. A fesztivál résztvevői korábban a beszámolók szerint kormányellenes szlogeneket skandáltak. Az eset Waldiya városában történt, a tüntetők később utakat zártak le.

Az országban három éve zajlanak kormányellenes tüntetések, a kormány épp a héten engedett ki több száz aktivistát a börtönökből. A tiltakozók politikai és gazdasági változást is követelnek, többek között jogsértések és a korrupció ellen is tüntettek.

A 25 éve hatalmon lévő etióp kormány ellen 2016 végétől erősödtek fel a tüntetések, ekkor rendkívüli állapotot is rendeltek el az országban. Több mint 11 ezer embert tartóztattak le a következő pár hónapban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.