97 beteg meggyilkolásával vádolnak egy kórházi ápolót Németországban

Nils Högel arcát takarva ül az oldenburgi bíróság előttFotó: CARMEN JASPERSEN/dpa Picture-Alliance/AFP

Az oldenburgi ügyészség 97 ember meggyilkolásával vádolja Niels Högel kórházi ápolót, aki 2000 és 2005 között különböző kórházak intenzív osztályain bizonyíthaan szándékosan idézett elő klinikai halált magatehetetlen áldozatoknál. 

Högel ennél több ember haláláért is felelős lehet, de több eset a vélelmezettek közül nem látszik bizonyíthatónak, vagy nem sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteni azok alátámasztásához. 

A nyomozók egy oldenburgi kórházban 62 esetben találták bizonyítottnak a gyilkosságokat, míg egy delmenhorsti intézményben további 35 esetben sikerült elegendő bizonyítékot felvonultatni a vádemeléshez. 

Högel azért gyógyszerezte halálra későbbi áldozatait, hogy gyakorolhassa rajtuk az újraélesztést. Több tanúvallomás említi, hogy az ápoló újraélesztések során kifejezetten feltűnően viselkedett és igyekezett saját kezébe venni az egyes szituációk irányítását. 

Högel 2005-ben bukott le, amikor egy másik ápoló észrevette, amint injekciót ad be egy betegnek. 

Több esetben elítélték már, maradnak ugyanakkor felderíthetetlen ügyek, ugyanis számos áldozat holttestét már elhamvasztották, így nem bizonyítható, hogy Högel gyógyszerrel segítette őket át a túlvilágra. A nyomozás során több mint 130 holttestet exhumáltak. 

Högelt a német kriminalisztika a legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosként tartja számon. (Spiegel)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.