Szita Károly szerint megbuknak azok a politikusok, akik egy szűk politikai elit érdekét képviselve akarnak ráerőltetni valakikre valamit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az EchoTV Napi aktuális című műsorának volt vendége szerda este Szita Károly. Négy gondolatot emeltünk ki a beszélgetésből.

1. „Nagyon remélem, hogy igen.”

A kaposvári polgármester vezette Megyei Jogú Városok Szövetsége január elején tartott nagyszabású Sorossal riogató rendezvényt a Bálnában. Hogy lett-e ennek konkrét eredménye? Fogalma sincs.

2. „A vidéki emberek nagyon is vevők arra, hogy segítsenek azokon, akiken segíteni kell.”

3. „Az a politika nem hiszem, hogy hosszútávú, ami a szűk politikai elit érdekét képviselve akar ráerőltetni valakikre valamit. Azok megbuknak.”

4. „Egyszerű ember vagyok, (..) ezt az életet akarom továbbélni.”

Szita Károly kaposvári polgármester 1990 óta szereplő a helyi politikában, 1994-ben lett a város polgármestere a Fidesz-KDNP színeiben. Sokáig a legerősebb fideszes városvezetők között volt, egyre gyakrabban jelent meg az országos politikában, 2005-ben azonban megbicsaklott a karrierje, azóta szinte elvétve került az országos nyilvánosság elé. Úgy tűnik, most reaktiválták.

Szitát 2005-ben kapcsolatba hozták egy Krakus Péter fedőnevű titkos megbízottal, aki a 1989-ig tartó aktív időszakában a dossziéban fellelhető adatok szerint több mint 100 alkalommal találkozott III/II-es tartótisztjével, és adott információkat a családjáról meg a Növényvédő és Agrokémiai Állomásnál dolgozó munkatársairól is. Krakushoz hasonlóan itt dolgozott Szita is: 1981 és 1988 között az állomás biológiai laboratóriumát vezette. Ugyan feltűnő a hasonlóság a két ember között, Szita mindenkit biztosított: visszaéltek a személyi adataival, amikor valaki elkészítette a 6-os kartont, ami szerint Fenesi Lajos rendőrfőhadnagy őt szervezte be 1980. július 2-án a III/II-es osztályhoz Krakus Péter fedőnéven, sőt Szita még pert is indított, igaz, nem rágalmazásért, becsületsértésért vagy jó hírnév megsértéséért, hanem államtitoksértés, hivatali hatalommal való visszaélés és államtitoksértés miatti feljelentés elmulasztása miatt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.