A BBC több sztárja is beleegyezett a fizetése csökkentésébe az egyenlőtlenségek miatt

Beleegyezett fizetése csökkentésébe a BBC több sztárja. Jeremy Vine-ban, John Humphrysben, Huw Edwardsban, Nicki Campbellben az a közös, hogy mind férfiak, márpedig, mint az nemrég kiderült, férfiként jobban keresnek az azonos státusú kolléganőiknél.

A botrányt január 8-án a BBC Kínáért felelős szerkesztője, Carrie Gracie robbantotta ki, aki a fizetésbeli egyenlőtlenség ellen tiltakozva lemondott posztjáról.

A BBC értesülései szerint észak-amerikai szerkesztőjük, Jon Sopel is tárgyal már a fizetése csökkentéséről. A vállalat közleménye szerint "a BBC több vezető hírolvasójával és más munkatársával is fizetéscsökkentésről állapodott meg".

"Úgy vélem, hogy ezt rendbe kell tenni, és támogatom a kolléganőimet, akik jogosan állítják, hogy ugyanazért a munkáért őket is ugyanúgy kéne megfizetni. Ez magától értetődő, így egyáltalán nem volt probléma elfogadnom a fizetéscsökkentést" - nyilatkozta munkába menet a BBC 2-es rádiócsatornájának sztárja, Jeremy Vine. (Via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.