A BBC több sztárja is beleegyezett a fizetése csökkentésébe az egyenlőtlenségek miatt

2018 január 26., péntek 11:23
179

Beleegyezett fizetése csökkentésébe a BBC több sztárja. Jeremy Vine-ban, John Humphrysben, Huw Edwardsban, Nicki Campbellben az a közös, hogy mind férfiak, márpedig, mint az nemrég kiderült, férfiként jobban keresnek az azonos státusú kolléganőiknél.

A botrányt január 8-án a BBC Kínáért felelős szerkesztője, Carrie Gracie robbantotta ki, aki a fizetésbeli egyenlőtlenség ellen tiltakozva lemondott posztjáról.

A BBC értesülései szerint észak-amerikai szerkesztőjük, Jon Sopel is tárgyal már a fizetése csökkentéséről. A vállalat közleménye szerint "a BBC több vezető hírolvasójával és más munkatársával is fizetéscsökkentésről állapodott meg".

"Úgy vélem, hogy ezt rendbe kell tenni, és támogatom a kolléganőimet, akik jogosan állítják, hogy ugyanazért a munkáért őket is ugyanúgy kéne megfizetni. Ez magától értetődő, így egyáltalán nem volt probléma elfogadnom a fizetéscsökkentést" - nyilatkozta munkába menet a BBC 2-es rádiócsatornájának sztárja, Jeremy Vine. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt