A BBC több sztárja is beleegyezett a fizetése csökkentésébe az egyenlőtlenségek miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Beleegyezett fizetése csökkentésébe a BBC több sztárja. Jeremy Vine-ban, John Humphrysben, Huw Edwardsban, Nicki Campbellben az a közös, hogy mind férfiak, márpedig, mint az nemrég kiderült, férfiként jobban keresnek az azonos státusú kolléganőiknél.

A botrányt január 8-án a BBC Kínáért felelős szerkesztője, Carrie Gracie robbantotta ki, aki a fizetésbeli egyenlőtlenség ellen tiltakozva lemondott posztjáról.

A BBC értesülései szerint észak-amerikai szerkesztőjük, Jon Sopel is tárgyal már a fizetése csökkentéséről. A vállalat közleménye szerint "a BBC több vezető hírolvasójával és más munkatársával is fizetéscsökkentésről állapodott meg".

"Úgy vélem, hogy ezt rendbe kell tenni, és támogatom a kolléganőimet, akik jogosan állítják, hogy ugyanazért a munkáért őket is ugyanúgy kéne megfizetni. Ez magától értetődő, így egyáltalán nem volt probléma elfogadnom a fizetéscsökkentést" - nyilatkozta munkába menet a BBC 2-es rádiócsatornájának sztárja, Jeremy Vine. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.