Rég aláztak így meg egyszerre többezer műlegyes horgászt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Most jól megkapták a jogos pofont a műlegyes horgászok, igaz onnan, ahonnan garantáltan nem számítottak rá.

Ezt a különleges, már-már szektaszerű pecás szubkultúrát leginkább a túlzott kifinomultságuk, mondjuk ki: sznobizmusuk és elitizmusuk miatt szokták ugratni. Ők voltak például az elsők, akik rendszeresen visszaengedték a kifogott halakat és még a horgaik kis fémszakállát is lecsípték, hogy kevésbé sebezzék meg az úgyis visszadobott zsákmányt.

A Veszprém megyei lap, a veol.hu mai számában ehhez képest a következő képpel illusztráltak egy pár soros kishírt arról, hogy a fűzfői mólón elkaptak egy gereblyéző, vagyis a létező legbrutálisabb, a halak testébe kívülről nagy hármashorgokat belerántó orvhorgászeszközzel pecázó fickót:

A témát ezzel a képpel illusztrálni olyan, mintha a "Fejszével verte agyon a szomszéd disznóit, majd ivott a vérükből" című hírhez egy krisnás fotóját mellékelték volna illusztrációként. És nemcsak azért, mert a műlegyesek nem szoktak gereblyézni, hanem azért is, mert a képen is látható műlegyező felszereléssel annak fizikai jellgzetességei miatt egyszerűen nem is lehetne gereblyézni, ha akarnának sem.

Persze mit lehet várni egy olyan laptól, ami címben is orvHALÁSZ-nak nevez egy horgászbotra szerelt orvHORGÁSZeszközzel bűnöző férfit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.