Vágó Gábor visszatalált az LMP-hez, a párt jelöltjeként indul Kecskeméten

POLITIKA
2018 január 29., 11:14
comments 173

A politikusból lett újságíróból lett aktivista hétfőn a blogján jelentette be, hogy újra politikus lesz, és az LMP kecskeméti jelöltjeként elindul a választásokon. 

Az erről szóló bejegyzésben arról írt, hogy szerinte a fideszes vezetők is szenvednek a hatalommániától és a szerzési vágytól, ezért csak úgy lehet megmenteni őket „a saját szenvedésüktől”, ha leváltják őket. Vágó arra jutott, hogy „a hatalmi váltás pedig egy tudati váltással érhető el. Ennek az eszköze a szeretet által vezérelt együttműködés”.

A saját részéről pedig azzal járul hozzá a tudati változáshoz, hogy a régi pártja színeiben száll ringbe Kecskeméten. 

Vágó Gábor
photo_camera Vágó Gábor

Úgy látja, az fogja eldönteni, hogy az egymillió Fidesszel elégedetlen bizonytalan szavazót tudjuk-e arra motiválni, hogy elmenjen szavazni. Ezért egy mozgalmat is indít Legyen! néven, hogy a kormányváltásban érdekelt választók meg tudják győzni a kételkedő családtagjaikat. 

Vágó Gábor 2010-ben az LMP tagjaként került be a parlamentbe, de 2014-ben már nem szerepelt az országos listán, és később ki is lépett a pártból. Bár akkor azt mondta, hogy „a pártlogika mentén való gondolkodásból” is kilépett, az őszi önkormányzati választáson mégis képviselőjelöltként indult Kecskeméten

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.