A választások miatt fel kell függeszteni a Momentum népszavazási aláírásgyűjtését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Február 28-án fel kell függesztenie a Momentumnak a civiltörvény elleni népszavazási kezdeményezése aláírásgyűjtését, tájékozatta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a pártot. A hatályos népszavazási törvény alapján ugyanis az országgyűlési képviselők általános választását megelőző és követő negyven napban nem lehet népszavazási kezdeményezésekhez aláírásokat gyűjteni.

A tájékoztatás alapján, amennyiben február 28-ig nem sikerülne kellő számú támogató aláírást összegyűjteniük, a Momentum május 18-án folytathatja majd az aláírásgyűjtést. (Via Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.