Csak a választások után hirdetnek ítéletet az Orbán Viktort megvendégelő cégvezető ügyében

POLITIKA
2018 február 01., 15:03
comments 66

Bár a Nyíregyházi Törvényszék előzetesen azt jelezte, hogy „másodfokú ítélethirdetés várható”, végül nem döntött a bíróság, hanem további bizonyítást rendelt el. A szabolcsihir.hu szerint a bizonyítási eljárásban a három vádlotton kívül tanúkat idéznek meg, valamint megkeresik a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NyírVV) jelenlegi ügyvezetőjét adatközlés érdekében.

Az egyik vádlott a NyírVV korábbi vezetője, Bocskai Péter, akit tavaly nyáron két tettestársával együtt négy év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek első fokon, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt. Az akkori vádirat szerint 80 milliós kárt okoztak az önkormányzatnak, amikor egy ismerőst megbíztak útfelújítási munkával, de alig végezték el a feladatot, helyette csak számláztak. 

Kovács Ferenc polgármester
photo_camera Kovács Ferenc polgármester Fotó: Youtube

Kovács Ferenc fideszes polgármester ennek ellenére nem jelentett be kárigényt a város nevében, Bocskait pedig az egész bírósági eljárás ideje alatt a helyén hagyta, vezetői jogköreit nem korlátozta. Sőt, először azt nyilatkozta, hogy az elsőfokú döntés után, a jogerős ítéletig maradhat a városi cég vezetője. Végül azonban Bocskai benyújtotta a lemondását, amelyet a polgármester elfogadott, bár hangsúlyozta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Azóta Bocskainak újabb ügye került a bíróság elé, itt a vádirat szerint abból lett probléma, hogy olyan munkára írtak ki közbeszerzést, amelyet a szerződéskötéskor már elvégeztek.

Bocskai a Magyar Nemzet szerint a nyíregyházi polgármester „bizalmasa, jobbkeze”. Lemondása után egy olyan cégnél kapott állást, amely állami támogatással épített logisztikai központot a városban. Bocskai és családja akkor tett szert országos hírnévre, amikor a 2014-es kampányban Orbán Viktor személyesen kereste fel otthonukat, és erről bensőséges hangulatú videót is közölt.

link Forrás

A perben tanúskodó polgármester és a helyi Fidesz számára jó hír, hogy a következő tárgyalást június 14-ére tűzte ki a tanács, így a választásokig biztosan nem lesz ítélethirdetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.