Orbán kampányfilmjének főszereplője volt, most négy évre börtönbe mehet

Bocskai Pétert, az önkormányzati tulajdonú vagyonkezelő, a NyírVV Nonprofit Kft. vezetőjét és két tettestársát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt találta bűnösnek a Nyíregyházi Járásbíróság. Az ítélet még nem jogerős. 

A vádirat szerint 80 milliós kárt okoztak az önkormányzatnak, amikor egy ismerőst megbíztak útfelújítási munkával, de alig végezték el a feladatot, helyette csak számláztak.

A Magyar Nemzet szerint parázs a hangulat a városban, mert Bocskai Kovács Ferenc polgármester bizalmasának számít. Kovács jelezte is, hogy az ügyben az önrkományzat nem jelent be kárigényt, de végül hiába védte körömszakadtáig, a vagyonkezelőt eítélték. Nem függeszti fel a cégvezetőt állásából sem, amíg az ítélet nem jogerős.

Pedig Bocskai a miniszterelnökkel is elég jó viszonyban van. Erre utal legalábbis, hogy 2014-ben fontos szerepet kapott Orbán Viktor egyik imázsfilmjében - a "Családlátogatás Bocskai Döménél" című Facebook-videóban egyenesen főszerepet vitt. (Magyar Nemzet)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.