Orbán kampányfilmjének főszereplője volt, most négy évre börtönbe mehet

bűnügy
2017 június 21., 20:32
comments 119

Bocskai Pétert, az önkormányzati tulajdonú vagyonkezelő, a NyírVV Nonprofit Kft. vezetőjét és két tettestársát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt találta bűnösnek a Nyíregyházi Járásbíróság. Az ítélet még nem jogerős. 

A vádirat szerint 80 milliós kárt okoztak az önkormányzatnak, amikor egy ismerőst megbíztak útfelújítási munkával, de alig végezték el a feladatot, helyette csak számláztak.

A Magyar Nemzet szerint parázs a hangulat a városban, mert Bocskai Kovács Ferenc polgármester bizalmasának számít. Kovács jelezte is, hogy az ügyben az önrkományzat nem jelent be kárigényt, de végül hiába védte körömszakadtáig, a vagyonkezelőt eítélték. Nem függeszti fel a cégvezetőt állásából sem, amíg az ítélet nem jogerős.

link Forrás

Pedig Bocskai a miniszterelnökkel is elég jó viszonyban van. Erre utal legalábbis, hogy 2014-ben fontos szerepet kapott Orbán Viktor egyik imázsfilmjében - a "Családlátogatás Bocskai Döménél" című Facebook-videóban egyenesen főszerepet vitt. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.