Nem lehet környezetvédelmi tanácsadó Trump klímaváltozást tagadó jelöltje

Kathleen Hartnett White bizottsági meghallgatása a szenátusban 2017. november 8-án. A szenátus végül elnapolta a kinevezését, a Fehér Ház pedig visszavonta a jelölését Trump környezetvédelmi főtanácsadói posztjára.Fotó: Alex Edelman/Picture-Alliance/AFP

Mégsem lehet Donald Trump környezetvédelmi főtanácsadója a klímaváltozást tagadó Kathleen Hartnett White. Trump még tavaly októberben jelentette be, hogy Turnert jelöli a Környezetminőségi Tanács élére. A szenátus azonban nem volt hajlandó elfogadni a jelölést. Nem vétózták meg, de addig halogatták, mígnem véget ért a 2017-es ülésszakuk.

A szabályok szerint a Fehér Háznak így újra kellett volna jelölnie White-ot, aki tavaly novemberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még a klímaváltozással kapcsolatos legalapvetőbb kérdésekre se tudta a választ.

A Washington Post szombat este jelentette meg nem nevezett forrásaira hivatkozva, hogy White jelölését visszavonják. A Post értesüléseit azóta egy Fehér Házi tisztviselő is megerősítette a Guardiannek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.