24.hu: Lázár János nem mondott igazat az Elios OLAF-jelentéséről

politika
2018 február 09., 20:28
comments 150

Ellentmondásba keveredett Lázár János, írja a 24.hu. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken nem csak tovább ködösített a Tiborcz Istvánnal történt találkozóiról, hanem a HírTV-nek azt mondta:

az Elios közbeszerzéseiről szóló OLAF-jelentésben nincs szó bűnszövetkezetről. 

link Forrás

A 24.hu szerint viszont az áll a szövegben, hogy

"In Hungarian law this fall under qualification of Criminal Code, Act C of 2012: Budgetary fraud (article 396), Falsification of document/forgery (Article 345). The possible qualification of organized crime (Article 321) should also be considered.

Vagyis lehetséges, hogy "megfelel a bűnszervezetben részvételnek is" a feltárt eset, ami a Btk. szerint költségvetési csalásnak, és dokumentum hamisításának felel meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.