Orbán érintettségét vizsgálná az Elios-ügyben az MSZP

POLITIKA
2018 február 12., 15:18
comments 60

Az elmúlt 27 év egyik legsúlyosabb korrupciós ügye, mondta az Elios-botrányról Karácsony Gergely hétfőn. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje bejelentette: a két párt kezdeményezi egy parlamenti bizottság felállítását, 

ami Orbán Viktor felelősségét vizsgálná meg a botrányos közbeszerzések ügyében. 

Karácsony szerint olyan csalásról van szó, amelynél 

a szervezett bűnözés eszközeit alkalmazták, és amelyben a miniszterelnök egyik családtagja is érintett.

A parlamenti bizottság javaslatával még hétfőn megkeresik a többi pártot, mondta az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan. A vizsgálóbizottsághoz negyven képviselő támogatása kell. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A vizsgálóbizottság mellett a tavaszi ülésszakban benyújtanak egy törvényjavaslatot, amiben egy antikorrupciós ügyészség felállítását kezdeményezik. Ezt Karácsony azzal indokolta, hogy 

"meg kell szüntetni azt az állapotot, amelyben a magyar és az európai adófizetők pénzéért senki nem felelős, és senki nem érzi felelősségének a nyomozást."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.