Videón a különleges botsáska, amit csak 2005-ben fedeztek fel, és ami csak egy öthektáros területen fordul elő a világban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A világ egyik legrejtélyesebb rovaráról közölt videót a Great Big Story. A Peruphasma schultei névre keresztelt botsáskafajt csak 2005-ben fedezték fel, és jelenlegi ismereteink szerint egy mindössze öthektáros területen élnek Peru északi, hegyvidékes részén. 

Nem sokat tudni a rovarok életéről, fekete színe miatt sejthető, hogy inkább éjszaka élnek nagy életet, amikor el tudnak rejtőzni a ragadozók elől. A fejükön van egy mirigy, amiből fenyegetés esetén képesek egy maró, erős szagú anyagot kispriccelni. Mivel a világ egy nagyon kis részén élnek csak, meglehetősen rosszak voltak a túlélési esélyeik, de jelenleg úgy fest, hogy fogságban sikerült őket szaporítani. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.