A második legnagyobb indiai állami bank hirtelen észrevette, hogy 450 milliárd forintnyi rúpia tűnt ez az egyik mumbai fiókjából

gazdaság
2018 február 14., 20:52
comments 38

Megroppanni látszik az indiai bankrendszer, miután fény derült, hogy a Punjab National Bank, azaz az ország második legnagyobb, állami tulajdonban lévő bankjának egyik mumbai fiókjából majd 1,8 milliárd dollárnyi, azaz kb. 450 milliárd forintnyi rúpia tűnt el egy csalássorozat következményeképp. Részleteket egylelőre nem nagyon közöltek, de úgy tűnik, hogy a bank tisztviselői egyszerűen kiutalgatták külföldre a pénzt néhány kiválasztott ügyfél számlájára.

photo_camera Fotó: INDRANIL MUKHERJEE/AFP

A Punjab National Bank nemzetközi bank, vannak irodái az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Dubajban és Afganisztánban is. Az indiai pénzpiacokon kitörő pánik azonban nemcsak a bank méretének köszönhető, hanem annak is, hogy a botrány bebizonyította, hogy az amúgy is küszködő indiai bankszektort felügyelő szervek lényegében képtelenek még az ilyen iszonyatos méretű csalások leleplezésére és időben történő megoldására is. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.