Bíró mondta ki, hogy annyira buta Taylor Swift dala, hogy még plagizálni sem lehet

zene
2018 február 20., 15:50
comments 67

Érdekes fordulatot vett Taylor Swift legutóbbi plágiumpere: a Playas Gon’ Play című, 2001-ben született dal szerzői azzal vádolták Taylor Swiftet, hogy az ő számuk koppintása az énekesnő rendkívül sok pénzt hozó slágere, a 2014-es Shake It Off. A hasonlóan bárgyú dalocskában szintén elhangoznak azok a mondatok, melyek Swift számának refrénjének is részei, egész pontosan a játékosokra és a gyűlölködőkre vonatkozó magvas gondolatok:

 “players gonna play, haters gonna hate”.

A Daily Beast most arról ír, a felek közti mediációt vezető bíró,  Michael W. Fitzgerald arra jutott, hogy a Shake It Off egész egyszerűen túl bárgyú ahhoz, hogy jogvita alapja lehessen. 

„Túl rövid, nem eredeti, nem kreatív” 

- így indokolta döntését a bíró, aki az ügy ejtését javasolta.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.