Öt ok, amiért a Barcelona ismét képtelen lesz átverekedni magát a Chelsea-n

Lac
futball
2018 február 20., 08:04

A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között ma este ismét egy angol-spanyol szuper-rangadóra kerül sor, mely az elmúlt évtizedekben mindig rendkívüli izgalmakat valamint az esetek többségében angol továbbjutást és örömöt hozott. A szigetországi bajnoki címvédő Chelsea, a tavalyi ibériai bajnokság második helyezettjét, a világlegjobbfutballistája Messivel felálló Barcelonát fogadja a Stamford Bridge-en. És hogy miért nem esélytelenül? Azt mutatjuk is azonnal.

1) Mert a katalánok majdnem kereken 12 éve nem nyertek a Chelsea ellen...

2006. február 22-ét írtunk ugyanis, amikor a katalánok nagy nehezen - Asier del Horno kiállítását követően - John Terry öngóljával és Samuel Eto'o találatával felőrölték a tíz emberrel játszó londoniakat. Nem ma volt, az egyszer biztos. Azóta hét meccsen találkoztak egymással a felek és két Chelsea-győzelem mellett öt döntetlen született. Hogy miért adnak alacsonyabb oddsot a fogadóirodák a Barcelonára ma estére, ne is kérdezzétek...

Samuel Eto'o Paulo Ferreira mellett befejeli a Barca utolsó győztes gólját a Chelsea ellen - 12 évvel ezelőtt...
photo_camera Samuel Eto'o Paulo Ferreira mellett befejeli a Barca utolsó győztes gólját a Chelsea ellen - 12 évvel ezelőtt... Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

2) Mert sem Bakayoko, sem pedig Luiz nem játszhat a hazaiaknál sérülés miatt...

Aki követi az angolok idei szezonját, az nagyon is jól tudja micsoda löketet ad majd ez a csapatnak: sem a nyáron távozó Nemanja Matics pótlására igazolt mihaszna, eddigi Angliában tartózkodása alatt három lábhoz érkező, pontos passzt bemutató Timeo Tiemau Bakayoko, sem pedig a göndör bohóc, mindenki kedvenc dilis középhátvédje, az amúgy idegtépő hibákra, a saját térfele közepén érthetetlen labdavesztésekre majd azt követően egyértelmű piros lapos szerelésekre képes David Luiz sem áll Antonio Conte rendelkezésére. Megkönnyebbülés.

3) Mert a nagy meccseket a védelmek nyerik...

Örök igazság a futballban, hogy lehet akármilyen zseniális támadósora az emberfiának - és nevezze azt MSN-nek, MSC-nek vagy bármi másnak - az igazán nagy tornákat és kupákat a védelmet nyerik. Ha a londoniak képesek lesznek kapott gól nélkül lehozni a ma esti találkozót - ami Antonio Conte olaszos mentalitását ismerve az első számú célok között volt felvázolva a taktikai megbeszélésen -, már mindenképp fél sikert értek el a visszavágó előtt. A Hazard-Morata-Willian trió, esetleg Gary Cahill egy szöglet után pedig mindenkire életveszélyt jelenthet.

Gary Cahill már Olivier Giroud-tól vesz leckéket, már ami a góllövést illeti.
photo_camera Gary Cahill már Olivier Giroud-tól vesz leckéket, már ami a góllövést illeti. Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

4) Mert a Chelsea-t most is mindenki lebecsüli...

A hazaiak elképesztően gyenge formában kezdték a 2018-as esztendőt: öt egymást követő döntetlen után (minden sorozatot figyelembe véve) képesek voltak kiesni az Arsenal elleni elődöntőben a Ligakupában - tegyük hozzá, minősíthetetlenül gyenge játékkal -, majd 3-0-ra kikapni a Bournemouth-tól és 4-1-re égni attól a Watfordtól, amelynek elnöke az alsónadrágja után a menedzsereit cseréli a leggyakrabban.

Ezzel szemben a Barca 24 meccs óta veretlen a lány La Ligában és nyugodt, hétpontos előnyből várhatja a folytatást. Mi ez, ha nem előre lefutott párharc - gondolhatja az egyszeri néző. A bökkenő csak az, hogy az összes eddigi Chelsea-Barcelona ugyanígy volt beharangozva, és hát látjuk, hogy mik lettek a végkimenetelek (lásd első pont).

5) Mert Messi képtelen teljesíteni egy hideg esős kedd estén a Chelsea ellen...

De még egy meleg május estén is. A kis argentin egyszerűen nem a londoniak ellen van kalibrálva: egyelőre nyolc meccsen lépett pályára legutáltabb ellenfele ellen és még egyszer sem volt képes betalálni az aktuálisan épp a gólvonalon mozgó portás hálójába. Pedig - ahogy a közhely tartja - igény és lehetőség lett volna rá...

link Forrás

5+1) Mert a bíró ezúttal nem a Barcelonával lesz...

Hiába szoktak ehhez a félszigetről érkező primadonnák a saját bajnokságukban, Cüneyt Cakir már pont eleget fújt angol-spanyolon az utóbbinak (Nani és John Terry könnybe lábadt szemmel vette tudomásul, hogy ő dirigál majd), hogy valamit már az előbbinek is kompenzáljon. Itt lesz az ideje, hogy engedje a kemény, férfias játékot, ha nem akar az utolsó csaló norvég játékvezető, Tom Henning Övrebo nyomdokaiba lépni...

link Forrás

A mérkőzést 20:45-kor kezdik Londonban, itthon az M4 Sport közvetíti, stúdiós felvezetéssel, már 20:00-tól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.