Bucsi Réka animációs filmjét díjazták a Berlinálén

FILM
2018 február 24., 18:40
comments 45
photo_camera Bucsi Réka kezében a díj. Fotó: Axel Schmidt/MTI/MTVA

Bucsi Réka Solar Walk című animációs rövidfilmje kapta meg az Audi Short Film Award nevű elismerést a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon szombaton. A Berlinálén összesen három díjat osztanak ki rövidfilm-kategóriákban: itt is van Arany Medve, Ezust Medve és az Audi Short, amit most a magyar rendező kapott meg. A díjjal 20 ezer eurós pénzdíjjal jár. 

Bucsi Rékának korábban már két filmje is (Love, Symphony no. 42) szerepelt a Berlinálén, meghívást kapott a Sundance Filmfesztiválra is, sőt a Symphony no. 42 2014-ben az Oscar-díj 10-es listájára is felfért. A Solar Walk trailere:

link Forrás

A legjobb filmnek járó Arany Medvét, amit 2017-ben Enyedi Ildikó és a Testről és Lélekről vitt haza, a román elsőfilmes Adina Pintilierendezőnő Touch Me Not (Ne érints meg) című alkotásának ítélte a zsűri. (Index / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.