Magyar operatőr forgatta le Al Pacino és Barry Levinson új filmjét

Barry Levinson, az Esőember, a Jó reggelt, Vietnam!, a Pokoli lecke és még vagy tucatnyi blockbuster Oscar-díjas rendezője a 33 éves Rév Marcellt kérte fel legújabb filmje, a Paterno fényképezésére. 

A legendás futballedző Joe Paterno történetét feldolgozó film főszerepét Al Pacino játsza, trailere pedig vasárnaptól elérhető a Youtube-on. A Paterno az HBO felkérésére készült el, és április 7-étől lesz látható a csatornán.

Barry Levinson itt Robert De Niro oldalán a 'The Wizard of Lies' bemutatóján PasadenábanFotó: Frederick M. Brown/AFP

A 2012-ben elhunyt Joe Paterno az amerikai egyetemi futball történetének egyik legsikeresebb edzője volt, de karrierjét alaposan beárnyékolta egy molesztálási botrány. A Penn State edzőjéről 2011-ben kitudódott, hogy segített eltussolni segédje, a fiatal játékosokat zaklató Jerry Sandusky ügyeit.

Rév Marcellt Mundruczó Kornél oldalán ismerte meg a filmvilág: ő volt többek közt Fehér Isten és a Jupiter Holja operatőre is, de dolgozott az Overdose és a Viharsarok című filmeken is. Szimler Bálinttal közös projektje, a Balaton Method írójaként és fényképészeként is ismert. 

Rév Marcell és Szimler Bálint a Balaton Method kampányábanFotó: Balaton Method

Érdekesség, hogy Rév Marcell Barry Levinson fiával is forgatott egy filmet: a Sam Levinson rendezésében készült Assasination Nation is idén kerül a mozikba. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.