Magyar operatőr forgatta le Al Pacino és Barry Levinson új filmjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Barry Levinson, az Esőember, a Jó reggelt, Vietnam!, a Pokoli lecke és még vagy tucatnyi blockbuster Oscar-díjas rendezője a 33 éves Rév Marcellt kérte fel legújabb filmje, a Paterno fényképezésére. 

A legendás futballedző Joe Paterno történetét feldolgozó film főszerepét Al Pacino játsza, trailere pedig vasárnaptól elérhető a Youtube-on. A Paterno az HBO felkérésére készült el, és április 7-étől lesz látható a csatornán.

Barry Levinson itt Robert De Niro oldalán a 'The Wizard of Lies' bemutatóján PasadenábanFotó: Frederick M. Brown/AFP

A 2012-ben elhunyt Joe Paterno az amerikai egyetemi futball történetének egyik legsikeresebb edzője volt, de karrierjét alaposan beárnyékolta egy molesztálási botrány. A Penn State edzőjéről 2011-ben kitudódott, hogy segített eltussolni segédje, a fiatal játékosokat zaklató Jerry Sandusky ügyeit.

Rév Marcellt Mundruczó Kornél oldalán ismerte meg a filmvilág: ő volt többek közt Fehér Isten és a Jupiter Holja operatőre is, de dolgozott az Overdose és a Viharsarok című filmeken is. Szimler Bálinttal közös projektje, a Balaton Method írójaként és fényképészeként is ismert. 

Rév Marcell és Szimler Bálint a Balaton Method kampányábanFotó: Balaton Method

Érdekesség, hogy Rév Marcell Barry Levinson fiával is forgatott egy filmet: a Sam Levinson rendezésében készült Assasination Nation is idén kerül a mozikba. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.