Grönlandon is melegebb van, mint Magyarországon

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szombaton értekezett arról a Meteorológiai Szolgálat Facebookon, hogy az Északi-sarkon is jobb idő lesz, mint nálunk, most az Időkép írja, hogy Grönland északi részén, a Föld legészakibb meteorológiai állomásán szombat este 6,1 fokot mértek. Míg Magyarországot a szibériai eredetű hideg uralja, Grönlandon az ilyenkor megszokott -20, -10, de akár -40 fokos hőmérsékleti értékek helyett szombaton az esti órákban Kap Morris Jesup állomáson a 6,1 fokot is elérte a maximum.

Márciusig a Nap sem kel fel a horizont fölé, így még nehezebben jön létre ilyen mértékű melegedés Grönland területén. Vasárnap még szintén a pozitív tartományban maradt a hőmérséklet, de az előrejelzések szerint hétfőn újra -20 fok körüli értékeket mérnek majd.

Fotó: KARLHEINZ SCHINDLER/dpa Picture-Alliance/AFP


Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.