Kirúgtak egy görög államtitkárt, mert gazdag emberként lakástámogatást vett fel

külföld
2018 február 26., 18:58

Felmentették tisztségéből a görög munkaügyi államtitkárt hétfőn, miután kiderült, hogy magas jövedelme ellenére havi 1000 eurós lakástámogatást vett fel két éve.

Alexisz Ciprasz baloldali kormányfő kabinetje közleményben jelentette be, hogy elfogadta Rania Antonopulosz "lemondását", néhány órával az után, hogy az államtitkár bejelentette, hogy visszafizeti a két év alatt felvett 23 ezer eurót (7,2 millió forint).

Antonopulosz közölte, hogy csak igénybe vette a törvény által a parlamenti képviselők és miniszterek számára biztosított lakástámogatást.

Miközben Görögország kilábalóban van egy súlyos gazdasági válságból, az államtitkár közleményében tudatta, hogy "nem akarta megsérteni a görög népet". Kijelentette: megérti, hogy a pénzügyi helyzete növelte a közvélemény felháborodását, mert 2015-ben 340 ezer dolláros részvénycsomag és 70 ezer dolláros évi jövedelem szerepelt a vagyonbevallásában.

Férje, Dimitrisz Papadimitriu, 2016 novembere óta fejlesztési és gazdasági miniszter, 2015-ben mintegy 2,7 millió dolláros részvénycsomagot és több mint 450 ezer dolláros évi jövedelmet vallott be. A kormány azonnal megszüntette a lakástámogatást a nem képviselő miniszterek esetében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.