Megint egy fideszes képviselőjelölt sündörgött a választókorba lépett gimnazisták körül

politika
2018 március 01., 14:44

Végzős gimnazistáknak szervezett filmvetítésen jelent meg a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje Budafok-Tétényben, tudta meg a 444.hu. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke főleg Trianonról beszélt a diákoknak, és megemlítette, a rendezvény nekik köszönhető, ahogy az is, hogy a főszereplő Csányi Sándor is személyesen jelent meg a film vetítésén.

Az önkormányzat minden évben szervez filmvetítést a kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan Budafok-Tétényben, de eddig nem volt politikai felhangja a rendezvénynek, maximum az alpolgármester vett részt rajta. Az Örök tél című film csütörtöki vetítésén azonban felvonult az önkormányzat teljes vezetése, és Német Zsolt, a választókerület fideszes képviselőjelöltje. 

A filmhez kapcsolódó beszélgetést is Németh Zsolt vezette, és kérdéseket tett fel  Trianonról és a határon túliak fontosságáról, mire a film producere egyértelműen közölte, hogy nem politikai megrendelés alapján dolgoznak, és nem ment bele mélyebben ezekbe a témákba.

A résztvevők elmondása szerint Németh Zsolt magát a kerület képviselőjeként mutatta be, és az önkormányzati küldöttség azt is megemlítette a diákoknak, nekik köszönhető, hogy a főszereplő Csányi Sándor is személyesen elment a vetítésre. Németh Zsolt mostanában nagyon hevesen kampányol, erről számtalan fotó árulkodik Facebook-oldalán, de erről a csütörtöki látogatásról egyelőre nem számolt be sehol.

Nem ez az első eset, hogy a választókorba lépő iskolásoknak kampányol egy politikus, Csöbör Katalin egy miskolci gimnáziumban álcázta méhnyakrákellenes előadásnak kampányestjét.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.