Orbán három éve még isteni adománynak nevezte a sokszínűséget, ma már azt is tagadja, hogy érték lenne

Gyakran kerülnek elő olyan felvételek a Fidesz indulásának idejéről, amiken a fiatal Orbánék még olyan dolgok mondanak, amiért ma Németh Szilárd bárkit kapásból nemzetbiztonsági kockázatnak minősítene. 

De 180 fokos fordulatokért is nem kell a 90-es évekig visszamenni. A Best of Orbán tumblr mutatott rá, hogy 

a miniszterelnök még három évvel ezelőtt is mennyire másként beszélt a sokszínűségről, mint most.

Míg Abdel Fattah el-Szíszi egyiptomi elnökkel közös sajtótájékoztatóján 2015 júniusában azt mondta:

Sosem rejtettem véka alá, és az elnök úrnak is elmondtam, hogy mi hiszünk a kulturális diverzitásban. Mi hiszünk abban, hogy a kultúrák közötti különbözőség a Jóisten adománya, maga a sokszínűség, amit tiszteletben kell tartani, ezért amikor egy másik ország, egy másik kultúrához, mondjuk, az iszlám kultúrához tartozó országról beszélünk, akkor mindig a tisztelet hangján beszélünk.

Majd idén a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén Orbán a sokszínűségben rejlő értékeket már nem isteni adománynak, hanem „valami okosok” kitalációjának tartotta:

A sokszínűség nem érték, a sokszínűség egy tulajdonság. Az érték más, mást jelent, és miután tulajdonság, az egyik tulajdonság és a másik tulajdonság nem sorolandó különböző erkölcsi kategóriába. A sokszínűség semmivel sem értékesebb, mint az egyívású közösségnek a képe. Attól, hogy valami színes és sokszínű, nem értékesebb, mint az, ami meg nem az.”

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.