Csontig soványodtak a csúcsragadozók a venezuelai állatkertben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az állatkerti állatok is megsínylik a venezuelai élelmezéi válságot - az El Pais riportja szerint súlyosan alultápláltak, és láthatóan nagyon rossz bőrben vannak a venezuelai San Francisco város Zulia nevű állatparkjában. 

A park februárban be is zárt, miután a csontig soványodott állatokról szóló képek nyilvánosságra kerültek. Kacsákat, disznókat és kecskéket már fel is kellett áldozni, hogy más állatokat táplálni tudjanak.

Fotó: MIGUEL ROMERO/AFP

A parkban van oroszlán, tigris és jaguár is, ezeknek pedig naponta meg kellene enniük saját súlyuk 8-10 százalékának megfelelő húst - ehelyett hetente összesen jut ennyi. 

A legrosszabb állapotban a pumák vannak, ahogy a képeken is látszik. Az állatkert elismeri a problémát, és költségvetési hiánnyal, az inflációval és az élelmiszerhiánnyal magyarázzák.

Fotó: MONICA GUEVARA/AFP

A képek megjelenése után San Francisco polgármestere, Dirwings Arrieta azt ígérte, újraszervezik az állatkert működését, megjavítják a vízvezetékeket és felemelik a dolgozók bérét - de az állatok alultápláltságáról nem mondott semmit.

A Zulia park állatorvosa, Carlos Silva szerint az ország állatkertjeiben olyan viszonyok vannak, mintha fegyveres konfliktus dúlna az országban. Hasonló a helyzet a gyermekéhezéssel is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.