Csontig soványodtak a csúcsragadozók a venezuelai állatkertben

Az állatkerti állatok is megsínylik a venezuelai élelmezéi válságot - az El Pais riportja szerint súlyosan alultápláltak, és láthatóan nagyon rossz bőrben vannak a venezuelai San Francisco város Zulia nevű állatparkjában. 

A park februárban be is zárt, miután a csontig soványodott állatokról szóló képek nyilvánosságra kerültek. Kacsákat, disznókat és kecskéket már fel is kellett áldozni, hogy más állatokat táplálni tudjanak.

Fotó: MIGUEL ROMERO/AFP

A parkban van oroszlán, tigris és jaguár is, ezeknek pedig naponta meg kellene enniük saját súlyuk 8-10 százalékának megfelelő húst - ehelyett hetente összesen jut ennyi. 

A legrosszabb állapotban a pumák vannak, ahogy a képeken is látszik. Az állatkert elismeri a problémát, és költségvetési hiánnyal, az inflációval és az élelmiszerhiánnyal magyarázzák.

Fotó: MONICA GUEVARA/AFP

A képek megjelenése után San Francisco polgármestere, Dirwings Arrieta azt ígérte, újraszervezik az állatkert működését, megjavítják a vízvezetékeket és felemelik a dolgozók bérét - de az állatok alultápláltságáról nem mondott semmit.

A Zulia park állatorvosa, Carlos Silva szerint az ország állatkertjeiben olyan viszonyok vannak, mintha fegyveres konfliktus dúlna az országban. Hasonló a helyzet a gyermekéhezéssel is.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.